Home » Domenii » Energie » Un acoperis deasupra capului, de „Ziua Mondiala a Locuirii”

Un acoperis deasupra capului, de „Ziua Mondiala a Locuirii”
“Ziua Mondiala a Locuirii “(World Habitat Day), marcata in fiecare an la 6 octombrie, a fost desemnata de Adunarea Generala a Natiunilor Unite inca din anul 1985 pentru a atrage atentia oamenilor din toata lumea asupra necesitatii locuirii in conditii adecvate.

O locuinta decenta este un drept fundamental al fiecarui om, in conditiile in care astazi, milioane de oameni de pe tot globul  inca locuiesc in conditii inumane si nu pot iesi din cercul vicios al saraciei fara sprijinul comunitatii din care fac parte.

Se apreciaza ca astazi, in Romania, peste 150 de mii de familii traiesc in conditii improprii si au nevoie de ajutorul societatii pentru a-si imbunatati conditiile de viata. Asociatia non-profit Habitat for Humanity Romania doreste sa sprijine World Habitat Day prin actiuni care sa incurajeze construirea de locuinte decente pentru oamenii nevoiasi. Viziunea sa este o lume in care toti oamenii au posibilitatea sa locuiasca decent. Din 1996 construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Prin filialele sale din Beius, Cluj, Radauti, Comanesti, Cumpana si Craiova, Habitat for Humanity Romania a ajutat peste 16.000 de persoane sa aiba un loc decent in care sa traiasca, prin constructii de case si reabilitari, si alte 20.000 prin programele de preventie si raspuns la dezastre. La nivel international, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 800.000 de locuinte pentru 4 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg Globul.

Intre 6 si 10 octombrie, „Habitat for Humanity Romania” a renovat, prin evenimentul BIG BUILD 2014, acoperisul unuia dintre cele doua blocuri din Ghetoul Carpati din Caracal. Peste 200 de adulti si copii, ce locuiesc in doua blocuri din Ghetoul Carpati din Caracal care au avut nevoie urgenta de ajutor. Blocurile, construite in anii 60, se aflau intr-o stare avansata de deteriorare si au nevoie de renovare completa, inclusiv de instalatii sanitare, electricitate si canalizare, izolare termica si de amenajare a spatiilor.

Habitat for Humanity România, împreună cu voluntari din comunitate, angajați ai unei companiei de securitate și partenerii din proiectul zefiR,  a început intervenția în comunitate, cu renovarea acoperisului unuia dintre blocurile din Ghetoul Carpați din Caracal.

Gerard Corr, Ambasadorul Irlandei în România, Thomas Stauffer, seful Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa, impreuna cu Mario DeMezzo, director national al Habitat for Humanity Romania si Eduard Ciocazanu, primarul municipiului Caracal, au participat la deschiderea oficiala a santierului din Caracal.

“Ziua Mondiala a Locuirii”, sarbatorita la nivel mondial, este un prilej pentru a vorbi despre nevoia de locuire decenta din lume si din Romania. Dreptul la o locuire decenta este un drept  fundamental al omului iar noi la Habitat for Humantiy Romania il promovam de 6 ani prin BIG BUILD, eveniment care, in acest moment, se desfasoara in cinci orase din tara. Suntem bucurosi ca am reusit sa ajutam oamenii si copiii ce traiesc pe Strada Carpati din Caracal sa aiba o viata mai buna, mai sanatoasa.”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity Romania.

Thomas Stauffer a vorbit despre contributia Fondurilor Elvetiene in proiect si si-a exprimat dorinta de a ajuta, prin proiectul zefiR, cat mai multe comunitati sarace. Gerard Corr a subliniat importanta voluntariatului si a implicarii comunitatii pentru a oferi beneficiarilor proprietate asupra proiectului si pentru a ii responsabiliza, iar primarul municipiului Caracal, Eduard Ciocazanu, a făcut un apel catre oamenii de bine din Caracal sa se alature acestui proiect.

Proiectul zefiR. Impreuna pentru puterea de actiune este initiativa unui consortiu coordonat de Terre des Hommes si format din Amare Rromentza, Agentia Impreuna, Fundatia PACT si Fundatia Pestalozzi ca parteneri principali si Habitat for Humanity Romania si SASTIPEN ca parteneri asociati. Prin acest proiect, consortiul doreste sa imbunatateasca accesul la educatie si la sanatate pentru mai mult de 20.000 de persoane care traiesc in mediul rural si urban mic din 12 comunitati din judetele Dolj (Amarastii de Jos, Barca, Filiasi, Negoi), Gorj (Baia de Fier, Bumbesti-Jiu, Polovragi, Targu-Carbunesti) si Olt (Caracal, Gradinari, Piatra Olt, Slatina). Persoanele vizate prin proiect apartin unor grupuri vulnerabile, in special rromi, cu precadere femei, tineri si copii.

Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. www.zefirincomunitate.ro
 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.