Home » Domenii » Infrastructura » se leaga centura Clujului de Autostrada Transilvania

se leaga centura Clujului de Autostrada Transilvania
Autoritatile judetene spera ca in acest an sa fie alocate 30.000 de euro pentru studiul de fezabilitate si sa fie organizata licitatia de executie iar anul viitor sa inceapa lucrarile.

 Prefectul judetului Cluj, Gheorghe Vuscan, a avut in aceste zile intalniri cu reprezentantii din Cluj ai Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), pe acest subiect, iar zilele urmatoare, la Ministerul Transporturilor va fi trimisa o documentatie detaliata despre proiect.

 

Aceasta sosea ar urma sa faca legatura intre centura de est a Clujului, Valcele-Apahida si Autostrada Transilvania, astfel traficul greu care coboara de pe centura nu va mai trece prin Turda si va intra direct pe autostrada. Traseul va fi urmatorul : centura de est , cativa kilometri parcursi pe E60 intre Cluj si Turda iar apoi, pe la Martinesti se va intra pe noua centura si de aici pe Autostrada Transilvania.

 

Lungimea acestei bretele va fi de circa 5,6 kilometri si ar urma sa coste aproximativ 6 milioane de euro. Prefectul Gheorghe Vuscan ne-a dezvaluit ca se vor propune doua variante de lucru, una cu o banda pe sens iar cea de-a doua cu doua benzi pe sens, urmand ca ministerul si CNADNR sa aleaga una dintre ele in functie de banii disponibili.

 

Autoritatile judetene spera ca in acest an sa fie alocate 30.000 de euro pentru studiul de fezabilitate si sa fie organizata licitatia de executie iar anul viitor sa inceapa lucrarile.

 

„Aceasta bretea ar rezolva o mare problema de trafic in zona, in acest moment pe centura Clujului avem zilnic circa 12.000 de masini, care acum sunt nevoite sa intre prin Turda", spune prefectul Gheorghe Vuscan.

 

Acest obiectiv ar avea niste avantaje mari in procesul de executie. Pe autostrada Transilvania , la km 21 exista deja un pod si ar mai trebui construite doar bretelele de urcare si coborare iar o mare parte din terenul pe care se va contrui, peste 80 la suta, este pasune si se afla in proprietatea comunei Tureni si doar pe restul vor trebui facute exproprieri individuale.

 

Directrorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Eugen Cecan, ne-a declarat ca si conducerea centrala a CNADNR sustine urgentarea acestui proiect si ca spera ca la rectificarea bugetara din august sa fie alocati banii pentru studiul de fezabilitate.

 

Saptamana viitoare cand se va intoarce din concediu, ministrul Transporturilor, clujeanul Ioan Rus, va avea pe birou documentatia completa a acestui obiectiv.

 

Ideea centurii Turzii a aparut inca din 2012. Discutii despre aceasta bretea care sa lege centura Valcele Apahida de Autostrada Transilvania au mai avut loc si pe vremea cand Dan Sova conducea ministerul marilor proiecte de infrastructura, dar pana acum nu s-au gasit resursele financiare pentru demararea proiectului.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.