Home » Domenii » Instalatii » Romanilor le place tot mai mult un nou gadget: casa “inteligenta”

Romanilor le place tot mai mult un nou gadget: casa “inteligenta”
Importatorul brandului Vimar anunta ca a ajuns sa vanda sisteme pentru cinci case inteligente pe luna, in valoare de aproximativ 60 de mii de euro. Astfel, vanzarile s-au ridicat la circa 360 de mii de euro doar in primele sase luni, pentru intregul an 2014 compania mizand pe vanzarea a aproape 65 de sisteme „domotice”.

„Aceasta evolutie se explica prin apetitul tot mai mare al romanilor pentru tehnologie, dar si prin cresterea pretentiilor consumatorului in ceea ce priveste confortul de acasa. Un alt factor important este efortul nostru constant de a educa si informa consumatorul final despre ce inseamna o casa inteligenta, cum poate aceasta sa usureze viata utilizatorului si in acelasi timp sa eficientizeze consumul de energie”, declara Viorel Niculae,reprezentantul importatorului brandului  Vimar.

Intr-adevar, “apetitul romanilor pentru tehnologie” a dus in ultimii doi-trei ani nu numai la explozia de gadgeturi din telefonia mobila si IT, dar si de solutii dintre cele mai competitive pentru casele inteligente – asa cum sunt numite cladirile rezidentiale si nu numai, care integreaza intr-un sistem unic comandarea iluminatului, a temperaturii, a aparatelor audio-video, a protectiei la intemperii (soare, vant, ploaie, furtuna), a monitorizarii, verificarii si securizarii locuintei. Aceste sisteme urmeaza tendinta general in designtul modern al locuintelor de eliminare a clasicelor intrerupatoare si inlocuirea lor cu telecomenzi portabile sau fixe de tip “touch screen” sau chiar cu telefoanele mobile din noile generatii.

 

Sistemelor de origine inteligenta VIMAR

 

Produsul a fost lansat anca din 2008, dar vanzarea efectiva a inceput in 2011. Timp de trei ani importatorul a testat piata si a pregatit o echipa de electricieni instalatori care astazi numara peste 80 de specialisti in toata tara. In perioada 2011-2013 compania a comercializat aproximativ 65 sisteme domotice. Pentru 2014 vizeaza echiparea a peste 60 de case cu sisteme inteligente.

Preturile pornesc de la 850 de euro pentru kit-ul de baza. Pentru un apartament de 100 de metri patrati valoarea minima a unui sistem de casa inteligenta, numit si sistem domotic, este de 1200 de euro. In functie de optiuni, valoarea medie este de 5.000 de euro si poate ajunge pana la 10.000 de euro.

”Sistemele instalate de noi au o valoare medie de 12.000 de euro, insa am avut si cereri speciale a caror valoare s-a ridicat la 40.000 de euro. Diferenta de pret este data in principal de elementele de design si nu de sistemul tehnic propriu zis. Daca se opteaza pentru un aparataj terminal special, costul creste chiar si cu 50%. Cu sistemul BY-ME, de la VIMAR, pe care noi il aducem in Romania, orice locuinta devine o casa inteligenta in care luminile, caloriferele, aparatele de aer conditionat, jaluzelele, sistemele de alarma si aparatele electrocasnice, vor interactiona si vor putea fi controlate de la distanta prin telefonul mobil. Este si comod si in acelasi timp eficient sa pleci in vacanta, sa inchizi toate sursele consumatoare de energie, inclusiv caldura, si sa pornesti incalzirea cu doua ore inainte de a ajunge acasa”, declara Viorel Niculae.

        

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.