Home » Domenii » Bricolaj » Iata si un politician care ia atitudine cu privire la cele intamplate la Pungesti!

Iata si un politician care ia atitudine cu privire la cele intamplate la Pungesti!
'Interpelare și întrebări parlamentare formulate de senatorul Dan Marian pe tema violențelor de la Pungești'

 

Având în vedere escaladarea violențelor din comuna Pungești — județul Vaslui, senatorul Dan Marian a formulat o interpelare ministrului de interne Radu Stroe având ca temă 'instituirea zonei speciale de siguranță publică de la Pungești'. De asemenea, au fost formulate și două întrebări parlamentare pentru clarificarea unor aspecte logistice care țin de intervenția forțelor de ordine la Pungești.

Prima întrebare este adresată aceluiași ministru de interne și se referă la costurile estimative ale operațiunilor desfășurate de forțele de menținere a ordinii și siguranței publice în 'zona specială' Pungești, iar cealaltă întrebare este adresată ministrului Educației Naționale, dlui Remus Pricopie, privind aprobarea cazării în regim hotelier a jandarmilor în internatul Grupului Școlar 'Ștefan Procopiu' Vaslui.

În cele ce urmează, redăm în sinteză problematica pusă în discuție prin interpelarea și întrebările adresate membrilor Guvernului României de către senatorul PDL Dan Marian:

Interpelarea adresată ministrului Afacerilor Interne Radu Stroe

'În legătură cu evenimentele de la Pungești, vă rog să aveți amabilitatea să ne răspundeți la următoarele întrebări:

Cine este 'șefului politiei municipale/orașenesti', așa cum este definită această autoritate prin Ordinul ministrului MAI nr. 60/2010 art. 12, care a dispus instituirea zonei speciale de siguranță publică în comuna Pungești?

Care sunt argumentele/ motivele care au determinat luarea acestei măsuri excepționale concretizată prin pichetarea zonei respective, supravegherea locuințelor private, controlul excesiv al persoanelor care locuiesc în zonă, percheziționarea mijloacelor de transport care tranzitează drumul județean care leagă comuna Pungești de Vaslui?

Dvs., personal, cum apreciați că au intervenit forțele de ordine și siguranță publică în conflictul de la Pungești, dintre protestatari și reprezentanții companiei Chevron?

Când estimați că va fi ridicată această măsură excepțională de ordine și siguranță publică, ținând cont de faptul că ne aflăm într-o lună a sărbătorilor de iarnă, o perioadă de post și rugăciune, în care oamenii doresc să-și desfășoare activitățile cotidiene și cele specifice sărbătorilor creștine în pace și liniște?

În cursul violențelor petrecute în ziua de 7 decembrie a.c., s-a vehiculat de către o serie de participanți și mass-media locală ideea implicării unor persoane necunoscute protestatarilor de la Pungești (așa-numiții 'agenți provocatori') în distrugerea gardului de protecție care delimitează perimetrul companiei Chevron, fapt care a justificat ulterior intervenția brutală a forțelor de ordine dislocate în zonă. În legătură cu acest aspect, vă rugăm să ne precizați dacă ați efectuat o cercetare prin mijloacele specifice pe care le aveți la dispoziție pentru a elucida aceste aspecte controversate.'

Întrebarea adresată ministrului Afacerilor Interne Radu Stroe

'Până la detensionarea situației conflictuale de la Pungești, vă rugăm să ne răspundeți la următoarele întrebări:

Care sunt costurile operațiunilor de menținere a ordinii și siguranței publice în comuna Pungești din județul Vaslui începând de la declanșarea confictului în data de 14 octombrie 2013 și până în prezent?

Care sunt costurile estimative generate de instituirea așa-numitei 'zone speciale de siguranță pubică' în comuna Pungești — județul Vaslui asupra activității sociale și economice a populației în această perioadă a sărbătorilor de iarnă?

De ce prefectul Radu Renga blochează hotărârea Consiliului Local Pungești prin care se ia act de strângerea semnăturilor necesare demiterii prin referendum a primarului PSD Mircea Vlasă?

Situația conflictuală de la Pungești nu se poate rezolva dacă autoritățile județene și locale, președintele CJ Dumitru Buzatu, prefectul Radu Renga și primarul comunei Pungești Mircea Vlasă nu demisionează, cerându-și scuze față de vasluieni pentru manipularea ordinară de la alegerile locale în problematica explorării și/sau exploatării gazelor de șist. Demisiile acestori trei domni vor da satisfacție populației și vor constitui o bază de discuții constructive între autorități publice credibile și cetățenii afectați de explorarea și/sau exploatarea gazelor de șist în județul Vaslui.'

Întrebarea adresată ministrului Educației Naționale Remus Pricopie

'Pe fondul violențelor de la Pungești, au apărut în mass-media din județul Vaslui informații potrivit cărora, trupele de jandarmi mobilizate din județele învecinate au fost cazate în internate aparținând liceelor din municipiul Vaslui. Astfel, la Grupul Școlar Industrial 'Ștefan Procopiu' au fost cazați în regim hotelier jandarmi, fără ca directorul acestei unități de învățământ să cunoască cine va achita nota de plată pentru aceste servicii. Mai mult decât atât, directorul liceului respectiv, dl Gelu Munteanu, a declarat presei că 'a primit ordin', fără a cunoaște detalii suplimentare privind aceste aranjamente. De asemenea, mașinile de transport și de intervenție ale jandarmilor au fost parcate pe terenul de handbal al Grupului Școlar 'Ștefan Procopiu' Vaslui.

În legătură cu acest subiect reflectat în mass-media locală, care tensionează și mai mult starea de spirit a populației în legătură cu reprimarea brutală a protestelor împotriva explorării gazelor de șist din comuna Pungești, vă rog să aveți amabilitatea să ne răspundeți la următoarele întrebări:

Cine a dat ordin/ dispoziție să fie cazate forțe de intervenție în 'zona specială de siguranță publică' din comuna Pungești în internatul Grupului Școlar 'Ștefan Procopiu' Vaslui?

Pentru ce perioadă vor fi oferite servicii de cazare în regim hotelier jandarmilor din alte județe chemați să intervină la Pungești și cum se vor deconta aceste servicii?

Cum apreciați dvs., ca profesor universitar, cazarea unor efective de jandarmi cu mașini de intervenție într-o unitate școlară, știindu-se bine că aceștia au venit să intervină împotriva protestatarior de la Pungești? V-ați gândit că printre elevii care învață la Grupul Școlar 'Ștefan Procopiu' Vaslui se pot afla și unii care au rude în comuna vasluiană Pungești?'

De îndată ce domnul senator Dan Marian, președintele PDL Vaslui, va primi raspunsurile la interpelarea și întrebările parlamentare adresate membrilor Guvernului României, ca instrumente ale controlului paramentar exercitat asupra executivului, vi le vom pune la dispoziție.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.