Home » Domenii » 100% Analize » Vinci-Strabag-Aktor, probabil viitorii castigatori ai licitatiei Comarnic Brasov

Vinci-Strabag-Aktor, probabil viitorii castigatori ai licitatiei Comarnic Brasov
În prezent, în cursa pentru Comarnic-Braşov au rămas trei asocieri: Vinci-Strabag-Aktor, Impregilo-Salini şi UMB-Tehnostrade.

În prezent, în cursa pentru Comarnic-Braşov au rămas doua asocieri: Vinci-Strabag-Aktor, Impregilo-Salini. Primele asocieri sunt străine, iar cea a treia este formată din două companii controlate de Dorin Umbrărescu, nu a mai depus oferta. Câştigătorul licitaţiei ar fi trebuit anuanta ieri, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi. dar lucru asta mai intarzie, doar ne-am opbisnuit cu asta, nu?

Tronsonul Comarnic-Braşov are o valoare estimată de 1,4 miliarde de euro, adică circa 25 de milioane de euro pe kilometru. Autostrada ar ajunge să fie şi mai costisitoare de-atât. Companiile care au rămas în cursă au vrut să construiască tuneluri cu lungimi mai mari decât cele stabilite de Compania Naţională de Autostrăzi.

În studiul de fezabilitate erau trecut 18 tuneluri de aproape trei kilometri adunaţi, dar mai apoi s-a ajuns la ideea unui tunel de zece kilometri, pe trei porţiuni - la Sinaia, Buşteni şi Predeal. Potrivit şefului Companiei Naţionale de Autostrăzi, Narcis Neaga, noul traseu ar scădea timpul de parcurgere a autostrăzii cu până la 15 minute. Lucrărilela tronson ar trebui să fie gata în 2016.

Până acum, chinezii nu au reuşit să contraiască nicio autostradă în Europa.

Societatea chineza care se inscrisese in cursa autostrazii romanesti, s-a retras deoarece conditiile lor nu au fost acceptate de statul roman, ei vroiau sa aduca materialele de constructii din China dar si forta de munca tot de acolo.  Dar sunt în continuare cu ochii pe România. Deşi a renunţat la tronsonul Comarnic-Braşov, China Communications Construction a depus ofertă şi pentru autostrada Craiova-Piteşti şi ar fi interesată şi de tronsonul Gilău-Suplacu de Barcău, din Autostrada Transilvania. În total, ar fi vorba despre tronsoane cu o lungime totală de peste 200 de kilometri.

Surse guvernamentale ale revistei 100%construct, ne-au precizat ca sunt mari sanse ( 99%), ca acest contract, Comarnic - Brasov sa li se atribuie asocierii: Vinci-Strabag-Aktor, prectic aceeasi care au mai castigat acest segment de autostrada, acum trei ani, dar care nu s-au inteles cu autoritatile de atunci.

Asocierea Vinci SA – Vinci Construction Grand Projects SAS – Vinci Construction Terrassement SAS – Strabag AG – Strabag SE – Aktor SA – Aktor Concessions SA, va fi desemnata castigatorul licitatiei Comarnic - Brasov. Anuntul trebuia facut astazi, insa se mai lucreaza la asta....

Stim doar ca in Bugetul de anul urmator sunt prevazuti 130 milioane de euro pentru expropieri.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.