Home » Domenii » Investitii Publice » Dezvoltare durabila in arhitectura

Dezvoltare durabila in arhitectura
Una dintre principalele preocupari ale arhitectilor este dezvoltarea si sustinerea unor proiecte arhitecturale care sa nu intre in conflict cu natura, ci, dimpotriva, sa ajute la protejarea si potentarea ei

Per Olaf FjeldConstientizarea la timp in arhitectura a fost subiectul conferintei sustinute de profesori ai Scolii Academice de Arhitectura din Oslo, in cadrul Bienalei de Arhitectura Bucuresti, in luna noiembrie. Materiale, tehnici, procese, obiect, conexiuni, context, oameni, mister, energie au fost temele abordate in cadrul conferintei care a avut loc in luna noiembrie la Bucuresti.
Per Olaf Fjeld, presedinte al Asociatiei Europene pentru Educatie in Arhitectura, a abordat subiecte legate de folosirea eficienta a materialelor, precum si teme legate de tehnici si procese de constructie moderne.
“In prezent, orice idee poate deveni realitate in arhitectura. Combinatia de polimeri sintetici si proiectarea pe computer face ca orice forma sa devina posibil de realizat. Pericolul este insa acela ca obiectul de arhitectura sa devina impersonal, forma conducand astfel continutul. Arhitectura ar trebui sa fie perceputa mai degraba ca un camp activ de energie, decat ca o inlantuire de spatii izolate, activate de o compozitie formala. Arhitectura devine o matrice care transforma, modeleaza, mediaza conexiunile intre spatiu si utilizatorul acestuia.” 

Per Olaf Fjeld, presedinte al Asociatiei Europene
pentru Educatie in Arhitectura

Prima lucrare ce reuneste cei mai reprezentativi
arhitecti romani

La sfirsitul lunii noiembrie a fost lansata „A50 – 50 de birouri de arhitectura”, lucrarea ce reuneste pentru prima data cele mai reprezentative birouri de arhitectura din Romania. A50 prezinta birourile de arhitectura si arhitectii fondatori, cu stilul lor de lucru si unele dintre cele mai reusite proiecte realizate de-a lungul timpului. Lucrarea se adreseaza atat publicului larg, „utilizatorilor” de arhitectura, cat si beneficiarilor, companiilor din segmentul constuctiilor, home&garden, precum si celor pasionati de acest domeniu.
A50 include portrete fotografice inedite cu arhitectii prezentati, sute de imagini cu proiecte realizate sau premiate, interviuri cu fondatorii birourilor precum si datele lor de contact.

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.