Home » Domenii » Eco & Sustenabilitate » Iluminat stradal din energie verde!

Iluminat stradal din energie verde!
Comuna Ion Corvin, prima din ţară care va fi iluminată stradal prin energie verde

O comuna din Constanţa va fi prima din ţară unde iluminatul public va fi asigurat prin energie verde. Localitatea Ion Corvin va fi iluminată exclusiv cu ajutorul energiei produse de turbinele eoliene. Sistemul pentru producerea energiei electrice şi instalaţia de producere a biogazului vor fi construite cu bani europeni.

Proiectul va fi gata într-un an și jumătate, iar din acel moment se vor reduce costurile cu energia electrică necesară instituțiilor publice și iluminatului stradal.

Instalația eoliană care urmează să fie amplasată va fi folosită pentru a transforma energia vântului în energie electrică. Aceasta va fi introdusă în rețeaua electrică a consumatorilor și, astfel, se va reduce consumul din rețeaua existentă.

Cât privește instalația de producere a biogazului, specialiștii dau asigurări că este sută la sută ecologică.

Costurile derulării proiectului se ridică la peste cinci milioane de lei, din care 98 la sută reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.