Home » Domenii » Constructii Lemn » Bucurestiul, capitala la Dunare, impreuna cu Giurgiu si Calarasi

Bucurestiul, capitala la Dunare, impreuna cu Giurgiu si Calarasi
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, are planuri diferite pentru Bucuresti fata de regionalizarea propusa de ministrul Dezvolarii Regionale si Adminstratiei Publice, Liviu Dragnea, dorind sa transforme Capitala intr-un oras cu iesire la Dunare.

In viziunea lui Dragnea, viitoarea structura ar include numai Bucurestiul si judetul Ilfov, insa Oprescu vrea sa adauge atat judetul Giurgiu, cat si cateva localitati din Calarasi, potrivit Digi24.

Edilul-sef a mentionat ca Bucurestiul contribuie la PIB-ul tarii cu un sfert din valoarea acestuia, ceea ce inseamna ca este principalul motor de dezvoltare al Romaniei.

"Trebuie sa vorbesti cu verbul la indemana cand vorbesti de capitala tarii. Pentru ca capitala tarii produce 25% din PIB, i se intorc 2%. Orice asertiune legata de faptul ca ne gandim sa mutam capitala, sa regionalizam o suprafata enorma de teren fara sa existe elementul stiintific, baza cercetarii pe regiunea Bucuresti ne-a indreptat ca in luna februarie sa ne apucam cu specialistii, am coagulat langa noi o serie intreaga de arhitecti, urbanisti, sociologi, economisti, pentru ca e principiul foarte clar: pleci de la dorinta de dezvoltare, de la cum se influenteaza o zona fata de alta zona", a declarat Sorin Oprescu.

Canalul Bucuresti-Dunare, printre prioritatile lui Oprescu pentru atragerea de fonduri europene

Acesta a precizat ca Bucurestiul este precum Viena, Atena, Istanbul sau Sofia, adaugand ca nordul Capitalei s-a dezvoltat foarte mult, in timp ce sudul "a ramas aproape nedezvoltat", acesta fiind principala legatuta cu Bulgaria si Turcia.

"Politicul spune asa, daca dezvoltam ceva ce este dezvoltat, atunci vom ajunge la o uniformizare, numai ca aceasta nu va fi facuta in sus, ci in jos. Bucurestiul are nevoie de Ilfov ca de o respiratie., pentru ca el trebuie sa se intinda.

Dezvoltarea urbanistica se produce aici. Folosesti motorul pe care il ai, el la randul lui are o zona de influenta si foloseste banii pentru ridicarea celorlalte regiuni apopiate, asa cum este Ilfovul, Giurgiu, o parte din Calarasi", a afirmat edilul-sef al Capitalei.

Oprescu: Este important ca Bucurestiul sa devina capitala la Dunare

Harta propusa de Oprescu pentru regionalizare "va aduce Giurgiului si Oltenitei dezvoltarea porturilor la Dunare, printr-un canal turistic si unul utilitar", sustine primarul general.

"Legatura directa intre Bucuresti si Dunare, pe baza acestor canale, nu face altceva decat sa se vorbeasca despre Bucuresti capitala la Dunare si intra in regimul important de sustinere a fondurilor europene pentru dezvoltarea Dunarii de Jos", a completat Oprescu.

"De ce sa nu dau drumul la granitele Bucurestiului? De ce sa tin Bucurestiul sa se sufoce intr-o linie de centura? De ce sa am relatii cu Ilfovul numai ca sa poata sa ne aduca legume proaspete? De ce sa nu traiasca si oamenii aia tot asa de bine cum se traieste in Bucuresti, sau mai bine?", a mai spus edilul.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.