Home » Domenii » Constructii Lemn » Actiunile Adeplast se vand excelent!

Actiunile Adeplast se vand excelent!
Micii investitori au subscris aproape toată tranşa care le-a fost alocată în oferta AdePlast

 

Astazi, 15 octombrie,  este ultima zi in care mai puteti cumpara actiuni Adeplast!

Micii investitori mai au posibilitatea doar astazi sa mai achizitioneze actiuni Adeplast, apoi diferenta de 85% din actiunile scoase la tranzactionare vor putea fi achizitionata de investitori mari la Bursa ( SIF-uri, Fonduri, etc).

Tranşa din oferta publică iniţială (IPO) a AdePlast alocată micilor investitori a fost subscrisă în proporţie de 99,6% în primele patru zile de desfăşurare a ofertei, potrivit datelor disponibile în sistemul bursei. Investitorii au plasat în total 230 de ordine de cumpărare pentru 2,465 milioane de acţiuni.

La preţul de subscriere de 4,06 lei, valoarea subscrierilor se ridică la 10 milioane de lei. Spre deosebire de alte IPO-uri derulate în trecut, oferta AdePlast este promovată către publicul larg prin anunţuri în ziare şi prin spoturi TV, iar reţeaua de distribuţie cuprinde cele peste 500 de unităţi bancare ale BCR. Investitorii care au subscris pe tranşa mică în primele patru zile ale ofertei beneficiază de un discount de 3% faţă de preţul final.

Nu există date publice privind subscrierile de pe tranşa investitorilor mari, care reprezintă 85% din ofertă şi unde subscrierea minimă este de 500.000 de lei. Investitorii mari pot subscrie acţiuni la orice preţ cuprins între 3,52 lei şi 4,06 lei. AdePlast este cel  mai mare producători de materiale de construcţii de pe piaţa locală, a carui actionariat este 100% romanesc.

Compania, controlată de Marcel Bărbuţ, vinde 16,5 milioane de acţiuni, reprezentând 33% din capital, pentru a strânge de pe bursă între 58 şi 67 de milioane de lei, bani pe care spune că-i va investi într-o nouă capacitate de producţie. Se doreste realizarea unei fabrici de vata bazaltica. Cea mai apropiata fabrica de acest gen de Romania, se afla in Slovenia. Asadar exista posibilitatea ca Adeplast sa devina un jucator puternic in Regiune.  AdePlast a avut anul trecut afaceri de 184 mil. lei şi un profit net de 16,2 mil. lei. Compania avea datorii de 217 mil. lei la finalul anului trecut, faţă de capitaluri proprii de 86 mil. lei. Evident datoriile se datoreaza investitiilor pe care Marcel Barbut, a decis in plina criza sa le realizeze.

Cumparati actiuni Adeplast!

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.