Home » Real Estate » English Version » Cand pui paznic la Oi pe LUP... iata ce se intampla...

Cand pui paznic la Oi pe LUP... iata ce se intampla...
Banii de alocatii pentru copii nu sunt... in schimb se fura in nestire prin alte parti...

  Senatorii au respins, in sedinta de plen de la Inceputul lunii septembrie, propunerea legislativa privind majorarea alocatiei de stat pentru copii,

Raportul care prevederea respingerea proiectului a primit 95 de voturi "pentru", 25 de voturi "impotriva" si 3 abtineri.
Proiectul presupunea majorarea alocatiei de stat de la 42 de lei la 50 de lei, pentru copiii cu varste intre 2 si 18 ani, dar si pentru tinerii care ar fi implinit varsta de 187 ani si care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional.
De asemenea, acesta prevedea si majorarea alocatiei de la 84 de lei la 100 de lei pentru copiii cu handicap cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani.
Presedintele Crin Antonescu a declarat ca proiectul legislativ nu poate fi sustinut de Guvern din pricina impactului financiar pe care l-ar avea, nefiind prevazut anterior in proiectul bugetului de stat sau in programul de guvernare asumat.

Lucrurile nu au ramas asa si senatorii din Comisia de Munca au dezbatut,la finalul lunii septembrie o propunere legislativa de majorare a alocatiei pentru copii de la 42 la 200 de lei, hotarand sa amane votul pentru a o putea invita pe ministrul Muncii, Mariana Campeanu, astfel incat sa poata fi stabilit cuantumul ce poate fi suportat din buget.
Comisia a dezbatut propunerea legislativa de modificare a Legii 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii in sensul majorarii acesteia de la 42 lei la 200 lei pentru copiii cu varste cuprinse intre doi si 18 ani, precum si pentru tinerii care au implinit deja varsta de 18 ani dar care nu au finalizat inca studiile liceale sau profesionale.
Membrii Comisiei au decis sa amane cu doua saptamani votul privind propunerea legislativa pentru a o invita la dezbateri pe ministrul Muncii, Mariana Campeanu, astfel incat sa poata fi stabilit cuantumul ce poate fi suportat din bugetul de stat.
Presedintele Comisiei, Liviu Pop, a precizat, in timpul dezbaterilor, ca senatorii din Comisia pentru buget, care este comisie coraportoare, au intocmit deja un raport de respingere a propunerii.
Pop a sustinut, la dezbateri, ca este necesara diferentierea cuantumului alocatiei de stat pentru copii in functie de varsta sau de numarul acestora, el adaugand ca, pastrand o alocatie "fixa", Ministerul Muncii arata ca "nu scapa de comunism".
"Am semnat aceasta initiativa si o sustin pentru ca de 23 de ani Ministerul Muncii nu scapa de comunism. Prea mult conservatorism in zona Ministerului Muncii, indiferent de ce guvern a fost. Am ramas incorsetati in egalitatea pentru toti", a afirmat acesta.
Senatorul social-democrat a precizat ca Romania este printre ultimele trei state din Uniunea Europeana care ofera prin alocatii "suma fixa pe copil".
"Avem astfel doua variante pe care le putem stabili cu Guvernul: sau modificam alocatia in functie de numarul de copii sau o modificam in functie de transele de ani, pentru ca daca vom merge pe sistemul comunist - indiferent cati copii sunt, indiferent cat de mari sunt, aceeasi suma de bani - nu o sa reusim niciodata sa miscam aceasta alocatie", a mai spus Liviu Pop.

In expunerea de motive la proiect, initiatorii mentioneaza ca un copil roman primeste o alocatie in valoare de aproximativ 7 euro, adica "de 35 de ori mai mica decat alocatia unui copil din statele UE, care beneficiaza in medie de 210 euro".
"In timp ce, in Romania, cuantumul indemnizatiei lunare este acelasi pentru toti copiii, in tarile dezvoltate, alocatia reprezinta intre 8 si 15 la suta din salariul mediu lunar al unui parinte", mai arata initiatorii.

Ca cetatean al Romaniei in primul rand, va intreb, putem arunca banii pe panselute, pe proiecte de infrastructura mult umflate fata de costul real, lasam sa functioneze economia subterana, alocam intre 100 si 200 de euro/luna pentru intretinerea cainilor maidanezi, si oferim 42 de lei ( 8 euro) pentru alocatia unui copil. Oare in ce tara traim? Chiar nu avem principii, nu avem si noi u plan de dezvoltare a acestei tari! Cat de slabi pot fi politicienii romani? De ce oare au 70% in Parlament? Unde sunt legile care sa puna Romania pe picioare? Chiar este nevoie de iesiri in strada in mod repetat pentru ai face pe politicieni sa gandeasca corect. Romania are o problema cu educatia, atunci de ce nu finantam corect acest sector? Sa avem pe viitor o speranta de la copii din ziua de astazi?!

Lucian Diaconu (editor 100%construct)

lucian.diaconu@100construct.ro

Ps : stiu ca acest articol nu este pe nisa revistei 100%construct, dar am simtit nevoie sa vi-l impartasesc, pentru a va informa ca pentru copii nu sunt bani... dar in schimb facem rost pentru  altceva... pentru cainii fara stapan sau mai stiu ce alte proiecte din care se trag bani frumosi de catre alesii nostrii.

Vedeti dvs., cand pui paznic la Oi  pe LUP.... iata ce se intampla....

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.