Home » Domenii » Instalatii » Solutii LED de iluminare stradala si pentru spatii de birouri si comerciale

Solutii LED de iluminare stradala si pentru spatii de birouri si comerciale
Se vizeaza instalarea a cateva mii de corpuri de iluminat stradale LED pana la finalul acestui an in RomaniaSuper eficienta energetica: sub 1 leu pe luna, costul energiei electrice consumate de un corp de iluminat LED, folosit cate 10 ore pe zi


 Bucuresti, 27 mai 2013 – BenQ
, companie recunoscuta pe plan international pentru inovatii in domeniul imaginii digitale, prezinta pe piata din Romania noile solutii LED de iluminare stradala si pentru segmentele office si industrial.
 
„Am prezentat partenerilor nostri din nord-vestul tarii si din Serbia noile solutii  moderne si eficiente de iluminat BenQ bazate pe tehnologia LED. Acum oferim o noua tehnologie dezvoltata de BenQ, optimizata pentru diferite tipuri de activitati astfel incat sa ofere confortul maxim fiecaruit beneficiar. Estimam ca pana la finalul acestui an sa derulam mai multe proiecte care sa utilizeze, in total, cateva mii de corpuri de iluminat stradal, industrial si comercial”, declara Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania.
 
Solutiile de iluminat BenQ bazate pe tehnologia LED corespund normelor si initiativelor Comisiei Europene de a eficientiza la nivelul blocului european consumul de energie electrica, dar si de a reduce factorii de risc asociati becurilor economice de astazi, ce contin mercur. Comisia Europeana pregateste pentru anul viitor un plan de actiune pentru inlocuirea becurilor economice. 
 
Lampile BenQ cu tehnologie LED au o durata de viata de 50.000 de ore, ceea ce inseamna ca pot functiona pana la 17 ani intr-un regim de utilizare de opt ore pe zi. Din punctul de vedere al consumului de energie, acestea reduc factura electrica lunara cu pana 60%, dar la consumul de energie se adauga si reducerea costurilor cu mentenanta, intrucat dispare necesitatea de a schimba becurile arse.
 
„Potrivit studiilor facute de specialistii BenQ, un proiect de inlocuire a 200 de lampi stradale actuale cu acelasi numar de becuri BenQ bazate pe tehnologia LED isi amortizeaza investitia intr-o perioada de doi ani si jumatate, intr-un regim de functionare de 12 ore pe zi, ceea ce inseamna ca urmatorii 12 ani, lampile BenQ sunt transformate in „profit” pentru primaria care alege astfel de solutii. Studiile BenQ arata pentru un astfel de proiect o economie de aproximativ 40.000 de euro pe an, din reducerea costurilor cu energia electrica, dar si prin disparitia costurilor de inlocuire a unitatilor care se defecteaza”, spune Dragos Salamac.
 
Portofoliul de solutii de iluminat BenQ dispune si de produse adaptate si optimizate pentru spatiile de  birouri - open space, birouri manageriale, spitale, magazine, hoteluri, baruri, restaurante, dar si pentru spatii de productie sau depozite, pentru care BenQ ofera solutii optimizate cu ajutorul unui software de proiectare avansat care ajuta la crearea sistemului optim de iluminare. Totodata, sistemele de iluminare BenQ dispun de posibilitatea de a ajusta independent nivelul luminozitatii exact atat cat este necesar pentru a crea spatii cu lumina relaxanta pentru ochi, ce imbunatateste eficienta si productivitatea muncii in respectivul spatiu.
 
 
Avantajele noii tehnologii LED BenQ


Solutiile de iluminat LED BenQ folosesc nanostructuri de carbon pre-acoperite, astfel incat sa asigure o difuziune optima a temperaturii, a intensitatii luminoase, dar si uniformitatea luminii. Produsele de iluminare BenQ au un factor de putere foarte ridicat, de peste 90%, avand un raport al eficientei de 90lumeni/W, comparativ cu alte tehnologii la care acest factor este si sub 20lumeni/W (raportul intre lumina data de corpul de iluminat si puterea consumata de acesta). De exemplu, costul curentului consumat pentru o luna de utilizare a unui corp de iluminat LED BenQ folosit zi de zi, 30 zile, 10 ore pe zi, este sub 1 leu.
 
Din perspectiva utilizatorului, BenQ echilibreaza performanta specificatiilor tehnice cu frumusetea designului. Produsele de iluminat BenQ bazate pe tehnolgia LED au fost dezvoltate in cadrul Centrului de Design Profesional al grupului, obtinand recunoasterea prin distinctiile primite de la institutii prestigioase de design, precum: IF , Red Dot, Good Design si Industrial Design Excellence Awards. .

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.