Home » Domenii » Instalatii » Ariston- cu afaceri in crestere, lanseaza o noua gama de produse

Ariston- cu afaceri in crestere, lanseaza o noua gama de produse
Compania a anuntat ca a reusit rascumpararea propriilor actiuni detinute de Intesa Sanpaolo si BNL.

Adunarea actionarilor Ariston Thermo, unul din liderii globali in materie de sisteme termice (incalzire si prepararea apei calde menajere), a aprobat rezultatele consolidate la data de 31 decembrie 2012. Compania a anuntat, de asemenea, rascumpararea propriilor actiuni detinute de Intesa Sanpaolo si BNL.

Grupul a obtinut venituri anuale de 1,324 miliarde de euro, in crestere cu 5,9% fata de 2011, inregistrand astfel o crestere cu 10,2% a indicelui EBITDA ajustat (care a atins cifra de 130 de milioane de euro) si cu 5% a profitului operational (EBIT), care a ajuns la 84 de milioane de euro. Profitul net a crescut cu 11,1%, atingand valoarea de 50 de milioane de euro, cu o situatie neta pozitiva de 108 milioane de euro.

In 2012, compania si-a extins investitiile si a alocat sume mai mari pentru activitatile de cercetare si dezvoltare, valoarea acestora ridicandu-se la 58 de milioane de euro, comparativ cu cele 55 de milioane de euro inregistrate anul precedent.

Rezultatele inregistrate in 2012 au fost obtinute datorita atentiei deosebite acordate cerintelor pietei, alaturi de investitiile permanente in dezvoltarea de noi produse si tehnologii. Grupul Ariston Thermo a avut o rata de crestere mai mare decat cea inregistrata de intreaga industrie la nivel global, cu performante deosebite in special in Asia si tarile in curs de dezvoltare rapida, acest lucru datorandu-se, de asemenea, cresterii cererii de produse ce utilizeaza energie obtinuta din surse regenerabile – un segment in care Ariston Thermo ocupa pozitia de lider atat in ceea ce priveste cota de piata, cat si gradul de inovatie al produselor.

Indicatorii economici arata o imbunatatire generala, in special in ceea ce priveste capacitatea grupului de a genera flux de numerar, sporind astfel valoarea investitiilor. De fapt, compania a inregistrat in 2012 o imbunatatire semnificativa a situatiei nete pozitive, care a crescut de la 50 de milioane de euro, la 108 milioane de euro.

Tinand cont de capitalul solid si capacitatea extraordinara de a genera flux de numerar, Ariston Thermo a decis sa rascumpere 18% din actiunile sale detinute de Intesa Sanpaolo si BNL, in valoare totala de 104,7 milioane de euro; tranzactia a avut loc la mai bine de 10 ani de la intrarea celor doua banci in actionariatul companiei, pentru a sustine cresterea grupului. Dupa finalizarea acestei operatiuni, Ariston Thermo detine 23,5% din actiunile proprii.

Rezultatele obtinute de Ariston Thermo in 2012 au determinat consolidarea pozitiei grupului, cu un excelent echilibru geografic in diferitele domenii de activitate. Compania doreste ca aceasta crestere sa continue si in anul 2013, avand ca strategie dezvoltarea unor produse deosebit de eficiente din punct de vedere energetic pentru a indeplini cerintele pietelor mature si asigurarea unei prezente comerciale mai eficiente pe pietele in curs de dezvoltare rapida.Compania a anuntat, de asemenea, rascumpararea propriilor actiuni detinute de Intesa Sanpaolo si BNL.


„Ne-am consolidat pozitia competitiva pe scena globala in 2012, cel mai bun an din intreaga istorie a companiei; toti indicatorii economici arata o evolutie pozitiva, in linie cu tendinta care a permis triplarea cifrei noastre de afaceri in ultimii zece ani”, a declarat Paolo Merloni, presedintele Ariston Thermo.

Ariston Thermo Romania – afaceri in crestere in 2012


Si pe plan local Ariston Thermo a inregistrat in 2012 o crestere a cifrei de afacei cu 5%, ajungand astfel la un business de 30 de milioane de euro.

„Pentru anul in curs mizam pe un avans cu 12% a afacerilor pe plan local datorita concentrarii eforturilor in jurul produselor cu eficienta energetica ridicata, dar si atentiei sporite acordate Programului Buy Back si dezvoltarii teritoriale si profesionale a retelei de Centre de Asistenta Tehnica”, a declarat, la randul sau, Catalin Draguleanu, Country Sales and Operation Manager Ariston Thermo Romania.

Acesta a subliniat, de asemenea, ca lansarea noii game de produse GalEvo va avea un impact pozitiv in afacerile companiei in 2013, datorita evolutiei tehnologice in directia eficientei energetice pe care o aduce.
lui inconjurator.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.