Home » Domenii » Investitii Publice » Rohan, CIROM - Suntem îngrijoraţi că multe proiecte stagnează

Rohan, CIROM - Suntem îngrijoraţi că multe proiecte stagnează
"Toată lumea spune că sunt bani, dar nu ştim cum se distribuie şi de ce nu ajung unde trebuie şi la timp, pentru ca lucrările să continue."

Ieri a fost conferinta despre constructii, este grav ca intre constructori si autoritati nu exista un dialog direct si acesta se face prin intermediul presei. Dupa o astfel de conferinta constructorii isi spun pasul, un reprezentant al ministerului de resort vine, asculta si ... ce se intampla? Va spun eu... NIMIC.

"Ne îngrijorează faptul că se anunţă foarte multe proiecte. (...) Sunt foarte multe şantiere deschise, dar care stau. Nu mai departe, metroul din Drumul Taberei, care de circa două luni stă şi ne îngrijorează foarte mult. Toată lumea spune că sunt bani, dar nu ştim cum se distribuie şi de ce nu ajung unde trebuie şi la timp, pentru ca lucrările să continue. Mă gândesc la Autostrada Deva-Lugoj, care a fost atribuită din august anul trecut şi nu s-au început lucrările din cauză că este contestată. Sunt lucruri care trenează pe-acolo şi care împiedică o lucrare, care se pare că era finanţată, să pornească", a declarat Mihai Rohan presedint CIROM.

El a adăugat că în aceste cazuri este necesară o decizie politică, iar Guvernul trebuie să aloce fondurile necesare pentru proiectele prioritare. Problema este daca se stiu care sunt proiectele prioritare! Prioritare cum?... in functie de culoarea politica, de gradul de cotizare la partide?

Reprezentantul CIROM a arătat că industria materialelor de construcţii este una inovativă, în fiecare an apar produse noi şi doar pe segmentul cimentului au fost realizate investiţii de peste un miliard de euro, după privatizare.

 Vrem sa finalizam intai proiectele incepute. Apoi demaram constructiile noi!

Iulian MATACHE, secretar de stat MDRAP: Vrem sa finalizam intai proiectele incepute. Apoi demaram constructiile noi!

 Iulian Matache (foto), secretar de stat in cadrul MDRAP, a declarat ca in acest an autoritatea isi va canaliza activitatea cu precadere pe finalizarea celor 3.000 de proiecte existente, care se ridica la o valoare de circa 5 miliarde de lei.

“Vom continua proiectele deja incepute . Nu vom face investitii noi si ne vom canaliza activitatea pe cele vechi. Sunt peste 3.000 de santiere deschise, in special pe zona de reabilitare a apelor, canalelor sau a altor proiecte importante. Vrem intai sa vedem rezultatele investitiilor anterior demarate”, a precizat Matache la eveniment.

In opinia acestuia ultimii ani pentru constructii au consemnat un regres, dar problematica trebuie abordata pentru termen lung.

“Constructiile sunt un domeniu extrem de important pentru economie, fiind unul din principalele motoare de crestere ale PIB in Romania. Avem in plan dezvoltarea unei strategii durabile si impulsionarea investitiilor in Romania. MDRAP isi propune sa demareze programe in infrastructura, pe segmentul rezidential, dar si constructii in general, iar acestea se vor prioritiza in functie de mai multe criterii in urmatorii cinci ani”, a mai spus acesta. 

Ati inteles ceva concret din declaratia aceasta?

Va rog trimiteti-mi parerile dvs. la email: lucian.diaconu@100construct.ro. Aceste pareri ale dumneavoastra vor fi publicate in revista tiparita de luna mai.

 

Lucian Diaconu

 

 

 

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.