Home » Domenii » Infrastructura » 450 milioane de euro pentru infrastructura de mediu in Cluj, Calarasi si Giurgiu

450 milioane de euro pentru infrastructura de mediu in Cluj, Calarasi si Giurgiu
Comisia Europeana a aprobat primele patru proiecte de infrastructura de mediu, pentru judetele Giurgiu, Cluj-Salaj, Cluj (Turda-Campia Turzii) si Calarasi. Acestea vor beneficia de finantare europeana prin Programul Operational Sectorial Mediu.

Peste 820 mii de locuitori din judetele mentionate vor beneficia de aceste investitii. Acestea sunt primele proiecte majore (de peste 25 de milioane de euro) aprobate in cele 27 de state membre ale UE, pentru perioada 2007-2013. Valoarea proiectului din judetul Giurgiu este de aproximativ 72 de milioane euro, investitia realizandu-se in urmatoarele localitati: Giurgiu, Bolintin Vale si Mihailesti.
Valoarea investitiei pentru zona Cluj-Salaj este de aproximativ 197 milioane de euro, localitatile incluse in proiect fiind Cluj-Napoca, Dej, Gherla, Huedin, Zalau, Simleu Silvaniei, Jiubou, Cehu Silvaniei.            
Pentru zona Turda-Campia Turzii, vor fi investite 80 milioane de euro. Localitatile incluse sunt: Turda, Campia Turzii, Mihai Viteazu, Sandulesti, Viisoara si Luna.
Valoarea investitiei pentru judetul Calarasi este de aproximativ 100 milioane euro. Localitatile incluse in proiect sunt Calarasi, Lehliu Gara, Budesti, Oltenita, Fundulea, din judetul Calarasi, si orasul Urziceni din judetul Ialomita. Se estimeaza ca lucrarile se vor realiza in perioada 2008-2013.
Sectorul apa/apa uzata va beneficia de cea mai mare parte din fondurile europene alocate POS Mediu (60%), deoarece este domeniul care necesita investitii majore in vederea conformarii cu standardele europene. Pentru acest sector vor fi finantate proiecte mari de infrastructura, care acopera mai multe localitati la nivel regional/judetean si care vor aduce o contributie importanta la conformarea cu standardele europene de mediu si vor avea un impact considerabil in dezvoltarea comunitatilor respective.
Programul Operational Sectorial (POS) Mediu reprezinta documentul de programare a Fondurilor Structurale si de Coeziune, care stabileste strategia de alocare a fondurilor europene in vederea dezvoltarii sectorului de mediu in Romania, in perioada 2007-2013. POS Mediu este unul dintre cele mai importante programe operationale din punct de vedere al alocarii financiare (aproximativ 5,6 miliarde de euro) si reprezinta cea mai importanta sursa de finantare pentru sectorul de mediu. Programul este co-finantat de Uniunea Europeana, prin doua fonduri, Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si Fondul de Coeziune (FC), aproximativ 4,5 miliarde euro, la care se adauga si cofinantarea nationala de aproximativ 1,1 miliarde euro.

 

Investitiile, in valoare de 450 de milioane de euro, au in vedere extinderea/modernizarea retelelor de apa si canalizare, construirea/modernizarea statiilor de tratare a apei potabile si a statiilor de epurare, precum si cresterea calitatiiserviciilor publice de apa si canalizare. 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0