Home » Domenii » Peisagistica » Cum îţi izolezi termic locuinţa

Cum îţi izolezi termic locuinţa
Izolarea termică a locuinţei îţi poate reduce considerabil factura la încălzire, indiferent dacă optezi pentru o izolare pe interior sau pe exterior.

Mulţi români au decis să-şi izoleze termic locuinţa pe banii lor, în lipsa unui acord cu ceilalţi locatari ai imobilului. Tiberiu Andrioaiei, secretarul general al Asociaţiei Producătorilor de Polistiren – ROMEPS, avertizează că cei care optează pentru această variantă trebuie să obţină autorizaţie de construcţie de la autorităţile locale. De asemenea, acesta precizează că economia de căldură va fi doar de 60% din cea obţinută dacă s-ar anevelopa întreaga clădire.


Izolarea pe interior poate aduce igrasie

În plus, neavând racordul cu acoperişul, suprafaţa exterioară formată din polistiren, adezivi şi tencuială se poate desprinde mai uşor. Directorul unei firme care execută lucrări de izolaţie în Piteşti le recomandă persoanelor care doresc să-şi izoleze termic singure apartamentul de la bloc să facă acest lucru pe interior.

Şi costurile sunt ceva mai mici. Principalul dezavantaj al izolării interioare este faptul că se consumă spaţiul casei, chiar dacă destul de puţin, iar pereţii nu pot fi găuriţi pentru agăţarea tablourilor.

"Dacă peretele este izolat pe interior, atunci temperatura creşte aproape instantaneu până la gradul de confort termic, însă camera se va răci mult mai repede când sursa de caldură este închisă", precizează Andrioaiei. Izolarea termică pe exterior este recomandată de specialişti.

Potrivit secretarului general al ROMEPS, preţul mediu la clientul final al unui sistem cu materiale de calitate este de aproximativ 30 de euro pe metrul pătrat, dar diferă mult în funcţie de lucrare.

Specialiştii avertizează că, dacă s-ar izola doar la interior, atunci este foarte probabil ca pe peretele situat spre exterior să apară igrasia sub stratul de ter moizolaţie, din cauză că diferenţa de temperatură va fi de câteva grade.

Atenţie la ofertele de pe piaţă

"Dacă am anvelopa corect o clădire, pierderile energetice ar putea scădea cu 50%-60%", precizează reprezentantul producătorilor de polistiren. După reabilitare, în timpul iernii, pereţii ar avea 8 grade, faţă de 2-3 la un bloc neizolat, iar vara 22 de grade şi nu 35.

Acesta atrage, însă, atenţia că pe piaţă sunt prezente produse de o calitate cel puţin îndoielnică. Autorităţile vor ca reabilitarea termică a blocurilor să poată fi finanţată prin fonduri europene, deoarece puţine asociaţii de locatari au fost dispuse să ia un credit pe cinci ani cu garanţii de stat pentru realizarea lucrărilor. 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.