Home » Real Estate » English Version » Apartamentele mari nu se mai vand.

Apartamentele mari nu se mai vand.
Dacă în urmă cu doi ani, apartamentele cu trei şi patru camere nu depăşeau 40% din ofertă, în prezent, în Capitală, aceste categorii imobiliare reprezintă 56,1% din totalul apartamentelor scoase la vânzare în piaţă.

Numărul apartamentelor cu trei şi patru camere scoase la vânzare este în creştere în toată ţara. În Bucureşti şi în Timişoara oferta pe segmentul rezidenţial este dominată de apartamentele mari, conform unei analize realizate de protalul www.imobiliare.ro.
Tendinţa se datorează faptului că locuinţele mai mici sunt preferate de cumpărători, iar unităţile cu trei şi patru camere petrec mai mult timp pe piaţă şi continuă să se ieftinească: "Numărul apartamentelor cu trei şi patru camere scoase la vânzare continuă să crească. Pe aceste sub-categorii se înregistrează şi cele mai mari fluctuaţii de preţ. În ultimele 12 luni, la Timişoara, de exemplu, apartamentele vechi cu patru camere s-au ieftinit cu 8%, în timp ce preţul garsonierelor vechi este la acelaşi nivel ca în august 2010", explică domnul Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.
Dacă în urmă cu doi ani, apartamentele cu trei şi patru camere nu depăşeau 40% din ofertă, în prezent, în Capitală, aceste categorii imobiliare reprezintă 56,1% din totalul apartamentelor scoase la vânzare în piaţă. În Bucureşti, oferta este împărţită după cum urmează: 37,7% apartamente cu trei camere, 32,6% apartamente cu două camere, 18,4% apartamente cu patru sau mai multe camere, respectiv 11,3% garsoniere.
Şi în Timişoara, tot apartamentele mari domină oferta rezidenţială, unităţile locative cu trei şi patru camere însumând 54,9%. Mai mult, numărul apartamentelor cu patru camere, care reprezintă 11,9% din totalul ofertei, este de aproape două ori mai mare decât cel al garsonierelor (6%). În acelaşi timp, 43% din totalul ofertei reprezintă apartamente cu trei camere, iar 39,1% apartamente cu două camere.
  Ponderea apartamentelor cu patru camere (14,4% din totalul ofertei) o depăşeşte pe cea a garsonierelor (8,6%) şi la Constanţa. Apartamentele mari însumează 49,1% din ofertă. Tendinţa se păstrează şi la Braşov, unde apartamentele cu patru camere reprezintă 16,1% din ofertă, iar garsonierele 12,8%. La Cluj, însă, cele mai multe apartamente de vânzare sunt cele cu două camere (37,5%), urmează cele cu trei camere (34,2%), garsonierele (16,1%) şi unităţile cu patru camere (12,2%). În ceea ce priveşte închirierile, însă, la nivel naţional, piaţa este dominată de apartamentele cu două camere care reprezintă 43,9% din totalul ofertei. Urmează apartamentele cu trei camere (34,7%), cele cu patru camere (10,9%) şi garsonierele (10,5%), potrivit datelor primite de revista 100%construct.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.