Home » Domenii » Documentatii Tehnice » Pregătirea pardoselilor umede pentru aplicarea acoperirii epoxidice

Pregătirea pardoselilor umede pentru aplicarea acoperirii epoxidice
I. NATURA PROBLEMEI-CERINŢE Aplicarea acoperirilor epoxidice pe pardoselile din fabrici, din spaţii cu circulaţie intensă, etc, care sunt umede sau proaspete, implică unele probleme în ceea ce priveşte aderenţa sistemului epoxidic la suport, dat fiind faptul că porii acestor pardoseli sunt plini cu apă şi amorsa stratului epoxidic nu poate pătrunde în aceştia pentru realizarea ancorării adecvate. Aşadar, pentru reuşita aplicării acoperirii epoxidice alese, se va face mai întâi o pregătire adecvată a pardoselii.

MATERIALE NECESARE:

DUROPRIME-WGrund epoxidic hidrosolubil, din 3 componenti

I. NATURA PROBLEMEI-CERINŢE 
Aplicarea acoperirilor epoxidice pe pardoselile din fabrici, din spaţii cu circulaţie intensă, etc, care sunt umede sau proaspete, implică unele probleme în ceea ce priveşte aderenţa sistemului epoxidic la suport, dat fiind faptul că porii acestor pardoseli sunt plini cu apă şi amorsa stratului epoxidic nu poate pătrunde în aceştia pentru realizarea ancorării adecvate. 
Aşadar, pentru reuşita aplicării acoperirii epoxidice alese, se va face mai întâi o pregătire adecvată a pardoselii. 

II. SOLUŢIA 
Pentru reuşita aplicării acoperirilor epoxidice pe pardoseli din beton umede sau proaspete (în vârstă de până la 28 de zile), anterior se va face pregătirea adecvată a suportului cu amorsa epoxidică DUROPRIMER-W. Este vorba de o amorsă epoxidică solubilă în apă, tricomponentă, care nu este influenţată de prezenţa apei în porii pardoselii şi care aderă perfect la suport asigurând astfel ancorarea adecvată pentru aplicarea acoperirilor epoxidice. 

III. APLICAREA
Pregătirea suportului 
Suprafaţa de prelucrat trebuie să fie stabilă şi fără apă băltită.
Acolo unde este necesar, se va face pregătirea adecvată precum frecare, polizare, sablaj cu bile, etc. 
În continuare suportul se aspiră cu un aspirator puternic.
Aplicarea DUROPRIMER-W 
Componentele A (răşină), B (întăritor) şi C (agregate) ale DUROPRIMER-W sunt disponibile în ambalaje cu proporţia de amestec prestabilită. Componentul B se toarnă complet în componentul A. Amestecul celor 2 componente se face timp de circa 5 minute cu un malaxor cu turaţie redusă (300 rotaţii/minut). Este important ca amestecul să se facă şi pe pereţii şi fundul vasului, pentru repartizarea uniformă a întăritorului. În continuare amestecul A+B se transferă într-un recipient curat şi peste el se adaugă componentul C amestecând continuu. Amestecul se face cu un malaxor cu turaţie redusă, până la obţinerea unei mase omogene. 
Eventualele fisuri şi imperfecţiuni se chituiesc de la început cu DUROPRIMER-W (A+B+C). 
După ce materialul de chituire a lucrat, se aplică DUROPRIMER-W diluat cu 5-20% apă, în 2 straturi, cu pensula sau trafaletul. Stratul al doilea se aplică după ce primul s-a tras.
Consumul de DUROPRIMER-W: 250-300 g/m.p./strat.
După trecerea a 48 de ore, când umiditatea stratului de DUROPRIMER-W este mai mică de 4%, se aplică oricare dintre sistemele epoxidice DUROFLOOR. 


IV. NOTE 
Timpul de prelucrare a răşinilor epoxidice se reduce o dată cu creşterea temperaturii mediului. 
În cazul în care între 2 aplicări succesive trece mai mult timp decât cel prevăzut sau aplicarea se face pe suprafeţe mai vechi, atunci suprafaţa veche va fi curăţată temeinic şi frecată. După aceea va fi aplicat un strat nou. 
Consultaţi instrucţiunile de utilizare în siguranţă şi măsurile preventive înscrise pe ambalaj. 

 Detalii pe www.isomat.ro

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.