Home » Domenii » Energie » First Reserve Corporation a intrat în acţionariatul celui de-al treilea producător de gaze din România

First Reserve Corporation a intrat în acţionariatul celui de-al treilea producător de gaze din România
Care sunt intenţiile First Reserve? Achiziţionarea unor nou unităţi de producţie, explorarea oportunităţilor de producţie cu risc mic şi moderat şi extinderea în alte ţări din centrul şi estul Europei.


Compania de investiţii americană First Reserve Corporation, specializată în energie şi industrie extractivă, a cumpărat o participaţie în cadrul producătorulului de gaz Amromco Energy, al treilea din România după Romgaz şi Petrom. Achiziţia face parte din strategia americanilor de a dezvolta în zona de centru şi est a Europei o platformă de extracţie a ţiţeiului şi gazelor naturale.

Americanii nu spun nici cât au cumpărat şi nici cu cât, dar date fiind intenţiile lor, e destul de clar faptul că deţin un pachet majoritar din portofoliul Amromco, companie fondată în 2002, ce are 200 de angajaţi.

Care sunt intenţiile First Reserve? Achiziţionarea unor nou unităţi de producţie, explorarea oportunităţilor de producţie cu risc mic şi moderat şi extinderea în alte ţări din centrul şi estul Europei.

„Amromco e exact ce căutam într-o afacere, în încercarea de a deveni un jucător regional puternic.Vom dezvolta activitatea companiei în România, şi vom dezvolta oportunităţile care ne vor permite să exportăm modelul în Bulgaria, Ungaria şi Polonia”, spune  Anastasia Deulina, director al First Reserve.

Potrivit acesteia, zona de centru şi est a Europei stă pe rezerve neexploatate de gaze naturale echivalente cu 60 de miliarde de barili de ţiţei, în timp ce e nevoită să importe gaze. First Reserve vede România ca un amplasament potrivit pentru a susţine o platformă care să se extindă în regiune, graţie poziţiei geografice, a experienţei în domeniu şi a infrastructurii existente.
 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.