Home » Domenii » Infrastructura » Umbrărescu a câştigat un contract de 130 mil. euro, primul din programul celor 10.000 km

Umbrărescu a câştigat un contract de 130 mil. euro, primul din programul celor 10.000 km
Ministerul Dezvoltării a atribuit asocierii Tehnostrade - Spedition UMB, companii controlate de Dorinel Umbră­rescu, primul contract de lucrări prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, care vizează reabilitarea de drumuri din Suceava şi Botoşani, pentru 551,9 milioane lei fără TVA (130 mil. euro).

Ministerul Dezvoltării a atribuit asocierii Tehnostrade - Spedition UMB, companii controlate de Dorinel Umbră­rescu, primul contract de lucrări prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, care vizează reabilitarea de drumuri din Suceava şi Botoşani, pentru 551,9 milioane lei fără TVA (130 mil. euro).

În urma lansării licitaţiilor publice pentru atribuirea lucrărilor în cadrul proiectului prioritar "10.000 km de drumuri judeţene şi de interes local", din cadrul PNDI, au fost depuse oferte pentru obiectivele de investiţii din judeţele Neamţ, Iaşi, Brăila, Galaţi, Covasna, Braşov, Bihor, Arad, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Olt, Argeş, Dolj, Gorj, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Botoşani, Hunedoara, Timiş, Vâlcea, Sibiu, Dâmboviţa, Teleorman, Prahova, Giurgiu şi Ilfov, se arată într-un comunicat al minis­terului.

Până în prezent au fost deschise ofertele pentru pa­chetele Neamţ-Iaşi, Brăila-Galaţi, Braşov-Covasna, Ialomiţa-Călăraşi, Pra­ho­va-Giurgiu-Ilfov, termenul pentru deschiderea tuturor ofertelor fiind 10 august.

"Pentru obiectivele de investiţii din ju­deţele Tulcea, Con­tanţa, Caraş-Severin, Me­hedinţi, Cluj, Alba, Mureş, Harghita, Bis­triţa Năsăud şi Mara­mureş procedura de achiziţie publică a lu­crărilor de proiectare şi execuţie va fi relansată", se precizează în comunicat.

Pe de altă parte, instituţia arată că au fost lansate procedurile de achiziţie publică pentru construcţia a 635 de creşe şi grădiniţe în cadrul proiectului prioritar "Mo­dernizarea localităţilor" din cadrul PNDI. Deschiderea ofertelor se va face în perioada 11 august - 16 septembrie.

Totodată, pentru proiectul prioritar "Sisteme de canalizare, epurare a apelor uzate şi alimentarea cu apă a localităţilor", parte integrantă a PNDI, în prezent se analizează documentaţiile depuse. Până în prezent au fost avizate în cadrul Consiliului tehnico-economic al MDRT 1.168 de obiective de canalizare şi epurare a apelor uzate şi 891 de obiective de alimentare cu apă a localităţilor, potrivit sursei citate.

Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii va fi derulat în perioada 2011 - 2020 şi va fi gestionat de ministerele Dezvoltării şi Mediului.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.