Home » Domenii » Masini, Utilaje, Scule » Solutii complete de foraje orizontale de subtraversare

Solutii complete de foraje orizontale de subtraversare

Membra a BAUER GROUP din august 2009, firma germana ABS Trenchless GmbH vine sa completeze oferta BAUER de utilaje de foraj pentru industria constructiilor cu o gama larga de masini si echipamente pentru foraje orizontale de subtraversare si sisteme de reabilitare a retelelor vechi de conducte subterane.

Gama de utilaje ABS cuprinde:

* instalatiile ABS de foraj de subtraversare cu burghiu, care cu forte de împingere cuprinse între 200 kN si 1.500 kN si cu cupluri de pâna la 50.000 Nm, pot executa foraje în tuburi cu diametre de 100 - 1.600 mm pe lungimi de pâna la 80-100 m;


* sistemele RBS de instalare de conducte noi prin interiorul celor vechi, prin tragere cu cablu, cu forte cuprinse între 300 kN si 1.500 kN, pe distante de peste 1.000 m.


* echipamente auxiliare: unitati de preparare a fluidelor de foraj pentru lucrul cu ciocan de fund; containere mobile cu compresoare de vacuum pentru preluarea lichidelor folosite; remorci pentru transportul rolelor de tuburi; burghie elicoidale si sape de foraj.Sistemele ABS de foraj orizontal de subtraversare

În cazul în care este necesara trecerea unor conducte pe sub o cale ferata, o intersectie într-un oras sau chiar pe sub o autostrada, fara a se perturba traficul sau activitatea în zona, ABS ofera o solutie rapida, sigura si ieftina.


Se sapa doua incinte, de o parte si de cealalta a zonei respective, la adâncimea la care se doreste sa se introduca conducta, una de start si cealalta de iesire. În incinta de start se introduce echipamentul de foraj si se pozitioneaza pe sine speciale, bine ancorate în sol.


Grupul hidraulic de putere ce actioneaza echipamentul de foraj poate ramâne la exterior.


Forajul se poate executa cu sau fara ghidare. Forajul fara ghidare se executa în special pentru distante de foraj mai mici. Dupa ce suportul de sustinere a echipamentului de foraj a fost bine pozitionat pe directia dorita, se executa forajul în interiorul tuburilor de protectie, iar materialul excavat de catre capul de sapare, este trimis înapoi în incinta de start, de catre elicea continua a burghiului de foraj.De cele mai multe ori însa forajul se face cu ghidare, în doua feluri:

* cu montarea în fata sculei de saparea a unui cap de ghidare cu profil taiat asimetric.


* printr-un sistem complex, denumit PTPM ("pilot tube microtunneling"), care consta în introducerea în prima faza a unei coloane de ghidare cu un cap de sapare taiat asimetric, pe principiul forajului cu presare a materialului în peretii gaurii forate.


Materialul forat este eliminat prin conducerea lui catre incinta de pornire de catre elicea continua a burghiului de foraj, de unde este scos cu ajutorul unor containere speciale.


Operatia se repeta introducând o noua sectiune de burghiu, împreuna cu un alt tub de protectie. În functie de natura lucrarii, tuburile de protectie din otel, pot fi sudate între ele si îndeplinesc rolul de suport de protectie prin care se vor trece conductele/cablurile necesare.


Ele pot fi însa scoase prin împingere pe masura ce se introduc tuburile destinate lucrarii respective.


Sistemele RBS pentru instalare de conducte subterane noi, prin tragere cu cablu, prin interiorul celor vechiSistemele RBS asigura înlocuirea rapida si sigura a vechilor conducte de gaz, apa sau canalizare, prin tragerea prin interiorul acestora a conductelor noi, fara a fi necesara decopertarea lor. Ca si în cazul forajelor orizontale de subtraversare, se sapa doua incinte, de o parte si de cealalta a zonei în care se doreste înlocuirea conductei. În incinta de plecare se aduce conducta noua, în care se monteaza un cap special de tragere, cu strângere pe con si cu ochi de agatare pentru cablul de tragere.


În incinta de sosire se introduce instalatia de tragere a cablului, actionata de un grup hidraulic de putere dispus la suprafata. În functie de materialul tevii vechi si de diametrul dorit la noua conducta, vechea conducta poate ramâne intacta sau poate fi sparta în bucati ce sunt împinse înspre exteriorul gaurii odata cu tragerea conductei noi. Pentru operatia de spargere, luând în calcul materialul conductei vechi, capul de tragere este prevazut pe conul exterior cu diverse profile de taiere/spargere. Lucrarea poate fi practic executata de un singur operator, prin telecomanda, din exterior fara a se expune vreunui pericol.


Datorita fortelor mari de tragere, se pot depasi si unghiuri de 15 - 20°, fara a fi necesara saparea unor incinte intermediare pe distante de peste 1.000 m.


În afara instalatiilor de foraj de subtraversare si a celor de înlocuire de conducte, firma ABS Trenchless asigura si toate echipamentele auxiliare necesare executiei lucrarilor, precum: capete de tragere pentru conducte diverse, sape de foraj pentru toate tipurile de soluri, remorci pentru tamburii cu conducte, precum si sistemul BENTOVAC de preluare  si evacuare a lichidelor de foraj folosite.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.