Home » Domenii » Materiale de Constructii » Casa din caramida

Casa din caramida
Potrivit unui studiu realizat de Institutul National de Statistica, materialul preferat de romani atunci cind isi construiesc o casa ramine caramida, chiar daca piata a fost invadata de alternative care mai de care mai atragatoare atit ca design, cit mai ales ca pret.

 

Potrivit unui studiu realizat de Institutul National de Statistica, materialul preferat de romani atunci cind isi construiesc o casa ramine caramida, chiar daca piata a fost invadata de alternative care mai de care mai atragatoare atit ca design, cit mai ales ca pret.

Avantajele zidariei

 

 

Casa din lemn este mai ieftina si se construieste mai repede. Betonul si caramida dau senzatia de siguranta si sint preferate de romani, chiar daca sint scumpe. Astfel, intr-un studiu mai vechi, dat publicitatii de Institutul National de Statistica, se arata ca 56% dintre locuintele din Romania sint din materiale foarte rezistente (beton, caramida), 15,8% sint din caramida si lemn, in vreme ce 22,2% au preferat materiale usoare (chirpici, paianta, stuf, lemn). Mergind mai departe, cu toate ca nu poate fi luat drept un criteriu, betonul si caramida sint preferate de catre cei care isi construiesc o locuinta la oras, in timp ce lemnul a devenit un material la moda pentru cei care prefera un cadru mai rustic, in afara marilor metropole.
     Printre avantajele unei constructii clasice din caramida se numara izolatia fonica si, chiar daca acest aspect este oarecum controversat, izolatia termica, un capitol la care casele din lemn stau mai bine. Potrivit unei parti a specialistilor in domeniu, timpul mai mare de constructie nu constituie un impediment. Faptul ca trebuie acordati niste timpi pentru stilpii de rezistenta, placa de beton sau uscarea mortarului se va compensa ulterior, deoarece casa de caramida este extrem de rezistenta la cutremure, raminind in picioare si in cazul unui seism de 8 grade pe scara Righter, in timp ce durata de viata se ridica la peste 100 de ani. In plus, caramida ofera mult mai multe posibiltati in ceea ce priveste proiectarea constructiei si, de asemenea, multiple variante pentru lucrarile de finisare.

Problema duratei

Pentru multi dintre aceia care doresc sa isi faca o casa, durata ridicarii ei este un punct cheie. Aici, casele din caramida au de suferit, la fel ca la capitolul costuri. Facindu-se o medie, timpul de constructie pentru un nivel, ca suprafata estimata, de exemplu, la 100 de metri patrati, este de minimum o luna. Daca adaugam aici faptul ca, in comparatie cu lemnul, zidaria sta mai slab la capitolul eficienta si izolare termica, se poate ajunge la o concluzie care sa fie suficient de relevanta in momentul deciziei asupra materialului de constructie sau chiar la o situatie de compromis, extrem de uzitata de altfel, in care se poate opta pentru construirea unei locuinte care sa aiba parterul din zidarie, iar mansarda sau etajul din lemn.

Proprietatile termice ale caramizii

Porozitatea rezultata din tehnologia de fabricatie este responsabila pentru calitatea de izolator termic al caramizii. Astfel, in cadrul procesului de executie, se formeaza un amestec format din argila si rumegus, cernut fin, se da forma caramizii, se usuca si se arde la 1.000 de grade C. Cind rumegusul este ars complet, in locul lui ramin porii, care, o data umpluti cu aer, au proprietatea de a izola din punct de vedere termic.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.