Home » Domenii » Masini, Utilaje, Scule » Utilajele de mare capacitate stau cel mai bine la vanzari

Utilajele de mare capacitate stau cel mai bine la vanzari
Singurul segment al pietei utilajelor pentru constructii care pare ca se mentine pe linia de plutire este cel reprezentat de utilajele de mare capacitate, utilizate in infrastructura.

Indiferent ca este vorba de echipamente pentru sapat, incarcat sau transportul materialelor de constructii, segmentul de profil se confrunta cu probleme majore.
Vanzarile de utilaje de constructii terasiere au scazut dramatic, cu 80% in primul semestru al anului 2009 si cu 76,5% in primele 9 luni ale aceluiasi an, ajungand la un total de aproximativ 650 de unitati, potrivit Asociatiei Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii. Nici estimarile pentru perioada urmatoare nu sunt deloc linistitoare, dealerii sperand cel putin la vanzari care sa atinga macar 30% din totalul vanzarilor de echipamente pentru constructii de la nivelul anului trecut.

Excavatoarele, trend ascendent de la sfarsitul lui 2010

Vanzarile utilajelor de mare capacitate sunt in scadere cu 65% fata de anul trecut, pe cand mini sau buldo-excavatoarele, desi nu demult cel mai frecvent utilizate, sunt in prezent cel mai putin cautate, acestea fiind utilaje folosite cu precadere la realizarea proiectelor imobiliare pentru sectorul rezidential, acum aproape in intregime paralizat. Se estimeaza ca tranzactiile pentru acestea din urma sa revina pe un trend ascendent abia spre sfarsitul anului viitor, spre deosebire de echipamentele mari, pentru care pronosticurile sunt mult mai optimiste, estimandu-se obtinerea de profituri din vanzarea acestora chiar incepand cu sfarsitul anului in curs.
Per ansamblu, in trimestrul al treilea al anului 2009, la utilajele terasiere s-au inregistrat scaderi ale vanzarilor cu 5% fata de trimestrul al doilea al aceluiasi an, cele mai afectate fiind incarcatoarele (21 unitati vandute, fata de 75 in trimestrul al doilea), urmate de buldoexcavatoare, grupa utilajelor compacte si excavatoare.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.