Home » Domenii » 100% Interviuri » Designerul Danilo Ramazzotti: luxul este inca la cautare

Designerul Danilo Ramazzotti: luxul este inca la cautare
La sfarsitul lunii noiembrie, designerul italian Danilo Ramazzotti a inaugurat primul showroom din Romania, dedicat colectiilor sale exclusiviste de finisaje artizanale pentru pereti si podele. Danilo Ramazzotti este apreciat la nivel international pentru produsele unicat, realizate manual, care au contribuit la infrumusetarea locuintelor celor mai pretentiosi clienti din intreaga lume.

Credeati ca afacerea va deveni asa prospera?
Compania noastra, intr-un an asa teribil de criza, este in curs de dezvoltare - un semn pozitiv. Colectiile mele pentru clientii de inalta clasa dau rezultate exceptionale pentru ca luxul este inca la cautare.

“Visam sa fiu fotbalist”
Care a fost visul dvs in copilarie? Care a fost primul moment definitoriu din copilarie care a implicat si design?
Ca toti baietii, de mic visam sa fiu fotbalist. De baiat am fost un visator si, prin urmare, un creativ, activitate pe care dupa aceea am folosit-o si am tradus-o intrand la scoala de design «International School Design» de la Bologna.
 
 Cand ati inceput sa lucrati in acest domeniu? Cum a fost sa conduceti o afacere asa tanar?
Am inceput repede, la 25 de ani, dupa ce am terminat de studiat. Am inceput sa conduc aceasta companie cu ajutorul sotiei mele. În cadrul acestui mare grup (Grupo Ceramico Cantoia) eu sunt presedintele, sotia mea este administratorul delegat iar copiii mei: Glauco - responsabil comercial si Gabir - responsabil de productie al tuturor colectiilor noastre.

Care a fost viziunea dvs ca designer? Ce va inspira sa creati si sa descoperiti noi aspecte?
Eu nu vreau sa am o viziune de tendinte, dar vreau sa lucrez cu sentimentele materialelor, asta nu inseamna ca nu sunt atent la momentele politice sau economice din Italia sau din Romania, din care ar putea sa apara o colectie. Orice lucru poate sa ma inspire, pentru ca personalizarea pur si simplu ma fascineaza.

Exista un anumit tip de design care va intereseaza mai mult ca altele - design de produs, moda, fotografie, arhitectura?
Produsul, moda, arhitectura si fotografia semnifica intr-un singur cuvant “mod de a trai”, pentru mine semnifica societate, pe mine ma intereseaza partea inteligenta din societate, adica aceea de bun gust.
 
Cum va pregatiti pentru o colectie noua?

Pentru a crea o colectie ma indepartez de lumea materialelor si incerc sa inteleg sentimentele, tristetea, bucuria si tensiunea momentului dupa desenul imaginar: elimin negativul lasand doar mesajul pozitiv. Toti ar trebui sa traiasca cu sentimente senine, bucurie si dorinta de a trai, precum  desenez eu.

Ce tip de materiale preferati?  Observam ca ati imbinat marmura cu sticla, piele, argila, etc. in combinatii total neasteptate.
Eu iubesc natura si de aceea incerc sa o introduc in toate colectiile mele. E nedrept sa facem o scara de valori. Pentru mine este dificil, din acest motiv  pentru asta aleg ori piatra,ori sticla sau argila: dure, dulci si esentiale ca si inima. Inima este insumarea celor trei elemente: viata, aer si foc. Fara aceste elemente nu existam, inima inseamna viata. Cand merg pe drumuri intalnesc pietre, copaci, pamant,le privesc,le observ,le respect. Eu colaborez cu ele iar ele cu mine, nu pot face diferente.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.