Home » Domenii » 100% Investigatii » Sisteme ecologice performante pentru pardoseli mochetate

Sisteme ecologice performante pentru pardoseli mochetate
Utilizandu-se o serie de tehnologii avansate, pe piata producatorilor de mochete modulare au fost reinventate ecologic o serie de fibre menite sa inlocuiasca cu succes traditionalele fibre utilizate la realizarea tesaturilor destinate pardoselilor mochetate.

Mohawk Industries, parte din Mohawk Group, a realizat o serie de produse si sisteme menite sa revolutioneze intreaga industrie din punct de vedere ecologic inovator. Mohawk Industries este specializata in fabricarea si montarea mochetei modulare pentru uz rezidential si comercial, respectand standarde ecologice avansate.

Fibrele obtinute din amidonul de porumb nu permit uzura si decolorarea mochetei
Fibrele SmartStrand®  sunt realizate prin intermediul tehnologiei avansate DuPont ™ Sorona®, un polimer provenit din surse regenerabile, ce contine 37% material din surse reciclabile derivat din porumb, si reprezinta una dintre cele mai importante tehnologii ecologice in realizarea de pardoseli mochetate. Aceasta fibra de calitate superioara, prin tehnologia aplicata, imbina calitati exceptionale de rezistenta, nu permite uzura si decolorarea mochetei. Rezultatul este unul revolutionar, o mocheta ce ramane impecabila o viata intreaga. Cu toate ca prezinta o consistenta moale, este extrem de rezistenta si durabila. Eventualele pete sunt usor de indepartat printr-o simpla spalare cu apa sau solutii speciale pentru curatarea mochetelor sau produselor carpetate. Şi rezistenta la ultra violete este una exceptionala, oferind o gama bogata de culori si modele. Pe langa toate aceste caracteristici, SmartStrand este realizat din fibre regenerabile.
Polimerul DuPont ™ Sorona® este unul biodegradabil, refolosibil la infinit, iar produsele textile obtinute prezinta mai multe calitati decat tesaturile realizate din fibrele sintetice traditionale.
De-a lungul timpului, DuPont a demarat o serie de experimente pe baza acestui polimer fabricat practic din amidonul de porumb: din glucoza, cu ajutorul ciupercilor de drojdie, se fabrica glicerina, apoi din aceasta glicerina bacteriile prepara monomerul (molecula simpla), realizand elementele de constructie ale fibrelor de polimeri, care poarta numele de propaneidol (PDO), care serveste drept materie prima pentru producerea fibrelor.

PET-uri transformate in fibre cu consum zero resurse petrochimice

În fiecare an, aproximativ 3 miliarde de sticle de plastic sunt colectate si transformate in fibra EverStrand. Aceasta reprezinta aproximativ 25% din sticlele de plastic colectate in America de Nord. EverStrand consuma zero resurse petrochimice, deoarece este realizat in intregime din PET (polyethylene terephthalate) – facand din aceasta cea mai inedita fibra utilizata vreodata in industrie.
Fibra reciclabila EverStrand este net superioara fibrelor sintetice utilizate de alti producatori de fibre de mocheta. Începand cu anul 1999 s-au reciclat peste 17 miliarde de sticle; totodata s-au reciclat capace si etichete provenite de la sticle, transformandu-le in importante rasini poliamidice/nailon folosite intr-o varietate de aplicatii de productie. EverStrand este un exemplu perfect de ceea ce poate fi realizat imbinand industria inovatoare cu angajamentul real pentru durabilitate.

mochetaSticla reciclabila de la parbrizele auto transformata in fibre ce elimina problemele de fixare si exfoliere
Ultra Performance System RE este realizat din 15% deseuri post-consumator reciclabile si anume din sticla reciclabila folosita la parbrizele auto. De asemenea, aceasta reprezinta o reducere majora in ceea ce priveste utilizarea resurselor naturale. Un alt avantaj il reprezinta eliminarea necesitatii de a recurge la stratul toxic ce asambleaza si etanseizeaza, inlaturand riscul de producere a emisiilor VOC (componenti volatili organici) si imbunatatind calitatea mediului ambiant al incaperilor prin prevenirea cresterii mucegaiului si a igrasiei. Atat Ultra Performance System RE,  cat si Ultra Performance System RE Bloc sunt certificate CRI Green Label Plus, nu contin PVC, clor, 4PCH (4-Phenylcyclohexena), sau latex SBR (Styrene Butadiene Rubber). În plus, Ultra Performance System RE beneficiaza de certificarea parte terta ca produs ecologic preferat - Third Party Environmental Certification - Environmentally Preferred Product (EPP).
De asemenea, Ultra Performance System RE imbunatateste performantele fasciculelor de mocheta prin eliminarea problemelor uzuale, cum ar fi cele de zippering (de fixare), exfoliere, si instabilitate dimensionala. Ultra Performance System RE Bloc adauga un obstacol in plus umiditatii pentru a creste nivelul de performanta. Aceste caracteristici de performanta superioare prelungesc durata de viata a mochetei. Atunci cand in sfarsit va trebui inlocuit, Ultra Performance System RE si Ultra Performance System RE Bloc poate fi deviat din fluxul deseurilor prin programul de ReCover.

Unibond RE: fiecare mp mochetat necesita cu 1/5 mai putine materii prime in productie
Unibond RE reprezinta un remarcabil suport care protejeaza mediul inconjurator, in timp ce utilizatorii finali beneficiaza de garantia de protectie impotriva umiditatii si a duratei de viata complete.
Fiecare metru patrat mochetat prin sistemul Unibond RE necesita cu o cincime mai putine materii prime in productie - conservand astfel resursele naturale ale planetei. De asemenea, mari cantitati de materiale prelucrate care au fost deja utilizate de catre consumator nu mai sunt destinate depozitului de deseuri, ci utilizate in sistemul de mochetare.
Multe sisteme de lipire necesita mari cantitati de energie pentru a elimina apa din stratul de latex. Pentru a reduce impactul asupra mediului chiar mai mult, Unibond RE a renuntat complet la orice utilizare a apei la fabricarea acestui produs. Mai mult, in cadrul procesului de productie, acesta utilizeaza 10% resurse regenerabile bio. Astazi, acest sistem unic beneficiaza si el de certificarea parte terta ca produs ecologic preferat sub FSN-140 Sustainable Carpet Assessment Standard.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.