Home » Real Estate » English Version » Retete de succes la tranzactionarea proprietatilor imobiliare

Retete de succes la tranzactionarea proprietatilor imobiliare
Daca intentionati sa vindeti o proprietate in conditiile actuale de pe piata imobiliara, vestea buna este ca aveti sanse mult mai mari decat altadata sa gasiti un cumparator interesat.

Vestea mai putin buna este ca trebuie sa fiti pregatit sa scadeti pretul de vanzare pe care intentionati sa-l cereti.
In contextul actual, proprietatile imobiliare au devenit mult mai la indemana de tranzactionat, ceea ce a adus mai multi cumparatori pe piata. Specialistii considera ca majoritatea cumparatorilor sunt investitori care au drept scop inchirierea ulterioara a proprietatilor achizitionate. Drept rezultat, chiriile inregistreaza o scadere sensibila, fapt ce ii incurajeaza din ce in ce mai putin pe actualii chiriasi sa devina proprietarii acelor locuinte. Chiar daca piata imobiliara incepe sa dea semne timide de stabilizare, problema este ca aceasta se misca mult mai lent decat piata titlurilor de valoare, care deseori isi revine rapid dupa un declin brusc. In timp ce investitorii de pe piata bunurilor de valori trebuie sa astepte cateva luni pentru un salt in ceea ce priveste preturile actiunilor, proprietarii de imobiliare isi vad pusa la incercare rabdarea chiar si cativa ani buni, pana la o imbunatatire reala a situatiei preturilor proprietatilor imobiliare pe care le detin.
Vanzarea unei proprietati imobiliare nu tine de stiintele exacte, dar implica multa munca si implicare personala. In comparatie cu situatia existenta in urma cu cativa ani, cand un simplu anunt in ziar garanta imediat vanzarea unei proprietati, in prezent aceasta intreprindere a devenit aproape arta. Luarea deciziilor cele mai bune, la momentele potrivite, pe parcursul intregului proces, reprezinta cheia finalizarii cu succes a tranzactiei.
La fel, achizitionarea unei proprietati imobiliare reprezinta un proces laborios, care poate ingloba studii si prospectari de piata a caror durata poate fi de la cateva zile, la cativa ani. Unii potentiali cumparatori ajung sa faca un hobby din a urmari evolutia preturilor pe pietele imobiliare; altii depisteaza rapid proprietatea care corespunde cerintelor personale si se lanseaza imediat in vartejul imobiliarelor. Gratie multitudinii de informatii disponibile astazi pe internet, cumparatorii sunt mult mai bine informati si, astfel, mult mai in masura sa negocieze in deplina cunostinta de cauza. Ajutorul unui expert imobiliar poate fi extrem de benefic, mai ales pentru a depasi temerea pe care o are orice cumparator, aceea de a nu plati pentru o proprietate mai mult decat valoreaza aceasta.
Chiar daca tranzactiile de pe pietele imobiliare au luat avant pe parcursul ultimilor ani, concomitent vanzarile de proprietati si-au incetinit treptat ritmul. Este evident faptul ca situatia din acest domeniu este conditionata de influentele economice si politice curente. Si la fel de binecunoscut este si faptul ca, pe o piata imobiliara in declin, cea mai buna strategie este aceea de a achizitiona proprietati imobiliare la preturi mult mai scazute decat ar fi fost posibil vreodata, acesta fiind momentul propice pentru investitii care vor deveni extrem de profitabile pe termen lung.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.