Home » Domenii » Materiale de Constructii » Lemnul lamelar, alternativa la cimentul armat si otel
Lemnul lamelar, alternativa la cimentul armat si otel
In prezent, lemnul lamelar este din ce
in ce mai mult considerat un material
de constructii fara egal, o buna alternativa la cimentul armat si la otel.
Lemnul lamelar este un material ecologic, ductil si versatil, solid si rezistent si in acelasi timp usor si flexibil, ideal pentru orice proiect, chiar si cel mai indraznet.
Lemnul lamelar are proprietati fizice foarte asemanatoare cu cele ale lemnului masiv, dar are calitati mecanice superioare, care il fac mai bun decat materialul de baza.
Calitatile sale asigura o gama aproape nelimitata de potential aplicativ: contructii pentru locuinte, instalatii sportive si pentru timpul liber, constructii industriale si agricole, poduri, lacase de cult, centre comerciale (mall-uri), etc.
Datorita dezvoltarii in ultimii ani a tehnicilor de prelucrare, ca si a faptului ca exista noi produse pentru asamblarea si protectia grindelor, s-au putut depasi multe dintre limitele lemnului masiv, extinzand posibilitatile de alegere ale proiectantilor si ale constructorilor cu un material de origine traditionala, dar foarte inovativ din punct de vedere al continutului: lemnul lamelar incleiat. Pana acum, in Romania au fost realizate doua proiecte importante cu ajutorul lemnului lamelar: Teatrul de vara din Bacau si o vila particulara in Campina, judetul Prahova.
Lider pe piata italiana, Holzbau S.p.A se numara astazi printre principalii producatori europeni de lemn lamelar. Holzbau SpA numara peste 150 de angajati, printre care 30 de proiectanti – ingineri si desenatori. Productia se extinde pe o arie de 40.000 metri patrati.
La conferinta „Lemnul lamelar: estetica si performanta”, eveniment organizat de Holzbau S.p.A , la sfarsitul lunii septembrie la Bucuresti, Guglielmo Frinzi, Presedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania a sustinut prezenta companiei Holzbau pe piata romaneasca ca pe o oportunitate de a consolida relatiile economice romano-italiene.
Datorita dezvoltarii in ultimii ani a tehnicilor de prelucrare, ca si a faptului ca exista noi produse pentru asamblarea si protectia grindelor, s-au putut depasi multe dintre limitele lemnului masiv