Home » Domenii » Infrastructura » S-a inaugurat cel mai lung pod maritim din lume, cel care conectează Hong Kong, Macao şi oraşul chinez Zhuhai

S-a inaugurat cel mai lung pod maritim din lume, cel care conectează Hong Kong, Macao şi oraşul chinez Zhuhai
Secţiunea de pod are o lungime de 35 de km la care se adaugă un tunel de 6,7 km.

Presedintele chinez, Xi Jinping, a fost prezent ieri la inaugurarea celui mai lung pod maritim din lume, cel care conecteaza Hong Kong, Macao si orasul chinez Zhuhai, scrie Reuters.
     Sectiunea de pod are o lungime de 35 de km la care se adauga un tunel de 6,7 km.
     Podul face legatura intre Hong Kong, o fosta colonie britanica si un teritoriu chinez autonom, punct financiar important, fosta colonie portugheza Macao si orasul chinez Zhuhai.
     Inaugurarea podului are loc cu ocazia aniversarii a 40 de ani de la inceperea reformelor din China care au transformat tara intr-o economie de piata.
     Construirea podului a durat sapte ani si au contribuit experti din Marea Britanie, SUA, Elvetia, Japonia si Olanda.
     Podul va reduce la jumatate durata traversarii intre China, Macao si Hong Kong. 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0