Home » Domenii » Constructii Lemn » Chimpex a semnat cu Banca Comercială Română un acord de finanţare în valoare de 27 milioane de euro pentru construirea unui nou terminal de cereale.

Chimpex a semnat cu Banca Comercială Română un acord de finanţare în valoare de 27 milioane de euro pentru construirea unui nou terminal de cereale.
Facilitatea de credit acordata de catre Banca Comerciala Romana va permite Chimpex SA, unul dintre cei mai mari operatori portuari de la Marea Neagra, sa implementeze unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare ale sale.

Chimpex a semnat cu Banca Comerciala Romana un acord de finantare in valoare de 27 milioane de euro pentru construirea unui nou terminal de cereale
 
Tranzactia 
 
Facilitatea de credit acordata de catre Banca Comerciala Romana va permite Chimpex SA, unul dintre cei mai mari operatori portuari de la Marea Neagra, sa implementeze unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare ale sale.
 
Contractul, in valoare de 27 de milioane de Euro, se va derula pe o perioada de 10 ani si a fost semnat in data de 11 martie 2016.
 
Chimpex va utiliza finantarea pentru constructia silozului de cereale cu o capacitate de 200.000 de tone. Terminalul va fi amplasat in Molul IV din Portul Constanta, Dana 55 si va avea o capacitate de procesare de peste 3,5 milioane de tone de cereale pe an (grau, orz, porumb, rapita, floarea-soarelui, etc.). Terminalul va fi complet automatizat si va permite descarcarea simultana a cerealelor din tren, camioane si barje si ȋncarcarea acestora ȋn vase de tip Panamax de pana la 63.000 tone. Alte facilitati oferite de noua constructie sunt: aerisire si monitorizare constanta printr-un sistem electromecanic dedicat, ajustari la ȋncarcare si descarcare, sistem de operare ecologic, dust-free si transbordare directa de la mijlocul de transport la vas.
 
Banca 
 
Finantarea a fost asigurata de Banca Comerciala Romana SA. 
 
Avocati
 
Tranzactia a fost asistata de casele de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Peterson (NNDKP) din partea bancii si de Popovici Nitu Stoica & Asociatii (PNSA) din partea companiei
 
Despre Chimpex
 
Chimpex este unul dintre cei mai importanti operatori portuari din Constanta din 1971, fiind parte din grupul Ameropa. Este situat intr-una dintre cele mai bune locatii strategice din Portul Constanta cu acces facil pe cale rutiera, feroviara si maritima.
 
Chimpex continua sa se remarce ȋn randul operatorilor portuari din Constanta prin investitii majore ȋn modernizarea platformei, maximizand standardele de calitate pentru clientii sai. De asemenea, contribuie major la afirmarea pozitiei de top a Romaniei ȋn sectorul de comert international cu cereale. 
 
Construirea unui business solid acordand o deosebita atentie sigurantei angajatilor, protectiei si mentinerii unui mediu ȋnconjurator curat prin respectarea tuturor normelor ce se impun, avand impact pozitiv ȋn economia nationala, constituie obiectiv primordial al operatorului Chimpex

Despre Ameropa
 
Fondata in 1948, Ameropa este un trader international de cereale si ingrasaminte, din Elvetia, aflat in proprietate privata, care acopera piete traditionale, cum sunt Statele Unite, America de Sud, Europa, Asia si Australia, la fel ca si piete emergente din Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Ameropa are peste 4700 de angajati pe glob si intermediaza anual 10 milioane de tone de ingrasaminte si 10 milioane de tone de cereale. 
 
Despre Banca Comerciala Romana
 
Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking. 
BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor si 551 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM - aproape 2.100 de bancomate si POS - 13.500 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking si E-commerce.  

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.