Home » Domenii » Santiere » Aplast a vandut doua fabrici unor austrieci!

Aplast a vandut doua fabrici unor austrieci!

 Două fabrici de uşi şi ferestre din judeţele Ilfov şi Pra­hova, cu afaceri de 25 mil. lei şi 150 de angajaţi, dar cu pier­deri în 2014, au fost preluate de fondul de investiţii străin CEE Special Situations Fund, ai cărui principali finanţatori sunt BERD şi o divizie a Băncii Mondiale.

Cele două fabrici aparţin grupului Aplast, fondat în anul 2000, şi au fost vândute grupului Anaberger, parte a CEE Special Situations Fund, specializat în investiţii pe pie­ţe emergente unde găseşte companii aflate în dificultate.

„Grupul Anaberger realizează investiţii controlate în entităţi şi industrii care întâm­pi­nă dificultăţi operaţionale, ma­nageriale şi financiare şi care necesită schimbări ime­diate şi importante de redre­sare, precum restructurări fi­nan­ciare şi operaţionale“, spu­ne Consiliul Concurenţei într-o decizie în care dă undă verde tranzacţiei.

Fabricile  (Aplast Wood Industry din Ilfov şi Glass District din Prahova) aveau în 2014, ultimul an financiar pen­tru care sunt disponibile date financiare, o cifră de afaceri cu­mulată de circa 25 de mi­lioa­ne de lei, peste 150 de angajaţi, dar şi pierderi de circa 6 milioane de lei.

CEE Special Situations Fund mai deţine în România, prin intermediul Anaberger, şi compania Bravo Trading, care face sisteme metalice de acoperire în oraşul Fundulea din judeţul Călăraşi.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.