Home » Domenii » Arhitectura - Proiectare » Conacu Bellu din Urlati o adevarata bijuterie arhitecturala!

Conacu Bellu din Urlati o adevarata bijuterie arhitecturala!
Cladirea existenta este de fapt casa de oaspeti a complexului rezidential, tot ce a ramas in urma unui puternic incendiu care candva, acum multi multi ani, a mistuit resedinta principala a familiei Bellu, impreuna cu capela si alte cladiri si anexe de mare valoare.

 

La o ora si jumatate de condus masina dinspre Bucuresti, se afla vechea localitate prahoveana Urlati (un nume cu origini de pe vremea gotilor), un loc ascuns printre dealuri, binecuvantat cu peisaje frumoase si... vinuri alese.

Nu departe de centrul urbei, strajuind orasul de pe dealuri, se afla Conacul Bellu, o bijuterie arhitecturala a zonei si un loc incarcat de istorie. Cladirea existenta este de fapt casa de oaspeti a complexului rezidential, tot ce a ramas in urma unui puternic incendiu care candva, acum multi multi ani, a mistuit resedinta principala a familiei Bellu, impreuna cu capela si alte cladiri si anexe de mare valoare.

Conacul Bellu a fost construit la jumatatea secolului al XIX-lea, in stil vechi romanesc. A fost casa familiei Baronului Alexandru Bellu (Bello), descendent al unei bogate familii macedonene care s-a stabilit la Urlati si a detinut proprietati insemnate atat pe teritoriul tarii noastre, cat si in Europa, inclusiv actualul sediu al Academiei Romane, precum si terenul pe care se afla astazi Cimitirul Bellu.
Muzeul Conacul Bellu, amenajat dupa indelungi lucrari de renovare in casa de oaspeti a familiei, este frumos, bogat, bine intretinut si foarte cautat de turisti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intr-un numar din anii atrecuti ai revistei 100%consruct i-am dedicat un amplu spatiu de prezentare acestei bijuterii arhitecturale!

 

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.