Home » Domenii » Oferte de Munca » Prin programul PROEFICIEN, au fost scolarizati 500 de mesteri in constructii

Prin programul PROEFICIEN, au fost scolarizati 500 de mesteri in constructii
Cursurile de formare furnizate prin proiectul ”PROEFICIEN - Calificări Profesionale pentru Eficiență Energetică” , oferite gratuit participantilor, au fost Lucrător în izolații, Izolator, Lucrător finisor pentru construcții, Zugrav - Ipsosar - Vopsitor – Tapetar, Montator sisteme opace de termoizolare pentru clădiri, Montator sisteme de tâmplărie termoizolantă.

Asociația Producătorilor de Materiale pentru Construcții din România, împreună cu partenerul național-Fundația Casa de Meserii a Constructorilor și doi parteneri transnaţionali- T.e.s.F și Formedil–Ente Nazionale per la Formazione e l’Addestramento Professionale, anunță încheierea proiectului ”PROEFICIEN - Calificări Profesionale pentru Eficiență Energetică”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, demarat in data de 2 mai 2014.
Obiectivul general al proiectului l-a constituit creșterea participării la formarea profesională continuă din partea lucrătorilor slab calificați sau necalificați angajați în sectorul construcțiilor/materialelor pentru construcții, prin calificarea sau recalificarea acestora în ocupații relevante pentru sectorul izolației termice a clădirilor.
Alte obiective specifice al proiectului au constat in:  
o Dezvoltarea și furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională destinată angajaților din sectorul construcțiilor/ materialelor pentru construcții;
o Dezvoltarea și inovarea conținutului materialelor de curs, introducând elemente de eficiență energetică în diverse programe aferente sectorul construcțiilor;
o Dezvoltarea unui parteneriat transnațional pentru realizarea schimbului de bune practici și experiență pe tema instruirii în domeniul creșterii eficienței energetice;
o Îmbunătățirea accesului la FPC pentru angajații slab calificați sau necalificați din sectorul construcțiilor/ materialelor pentru construcții din perspectiva menținerii locurilor de muncă și creșterii competitivității firmelor, prin corelarea cu cerințele pieței.
Grupul țintă al proiectului a fost format din angajați necalificați sau slab calificați. In urma implementării acestui program au fost consiliați/orientați profesional un număr de aproximativ 500 de angajați, dintre care 17 au fost selectați pentru a participa la un schimb de experiență în Italia pe o durată de 5 zile, respectiv 40 ore, pe tema instruirii în domeniul creșterii eficienței energetice. Stagiul a reprezentat un element de motivare și premiere a celor care au atins rezultatele cele mai bune pe parcursul implementării instruirii în România. Astfel, cursanții au avut posibilitatea de a-şi perfecționa cunoștințele şi a-şi îmbunătăți competențele dobândite în România.
Toți participanții au beneficiat și de servicii de consiliere și orientare profesională specifică angajaților. Informarea și consilierea vocațională a presupus identificarea nevoilor specifice ale grupului țintă și consilierea acestora în vederea dezvoltării abilităților și competențelor. In urma acestei activității, grupul țintă a fost orientat spre activitățile viitoare ale proiectului în funcție de profilul acestora: cursuri de calificare/recalificare.
Cursurile de formare furnizate prin proiectul ”PROEFICIEN - Calificări Profesionale pentru Eficiență Energetică” , oferite gratuit participantilor, au fost Lucrător în izolații, Izolator, Lucrător finisor pentru construcții, Zugrav - Ipsosar - Vopsitor – Tapetar, Montator sisteme opace de termoizolare pentru clădiri, Montator sisteme de tâmplărie termoizolantă.
În urma absolvirii cursurilor, aproximativ 500 persoane au obținut certificate de calificare, eliberate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.