Home » Real Estate » Birouri » In Bucuresti, spatiile nou inchiriate atrag cresterea numarului de angajati

In Bucuresti, spatiile nou inchiriate atrag cresterea numarului de angajati
Intre 8 mii si zece mii este numarul de noi angajati care vor ocupa spatiile de birouri inchiriate in primele noua luni de companiile din Bucuresti, se arata intr-un studiu al JLL, o firma specializata in servicii profesionale si de management al investitiilor la nivel global si una din cele mai importante de pe piata de profil din Romania.

Suprafata de spatii de birouri închiriata in primele nouă luni a totalizat peste x211.000 metri patrati, in crestere cu 7% fata de nivelul de 197.000 metri patrati din perioada similara a anului trecut. Cererea de anul acesta a fost compusă din 81.000 de metri pătrati cerere noua, 68.000 metri patrati relocări din alte clădiri moderne si 62.500 metri patrati reinnoiri de contracte.

Numai cererile de spatii noi pentru birouri din Bucuresti reprezinta aproape 40% din suprafata totala inchiriata de companii. Asta inseamna, potrivit studiului JLL, ca se asteapta ca firmele sa creeze intre 8.000 si 10.000 de noi locuri de munca.

Cum era de asteptat, principalul angajator din Romania in ultimii ani , sectorul IT, a inchiriat peste jumatate din suprafata pusa la dispozitie, adica peste 42.200 de metri patrati. De fapt, companiile de IT domina piata in perioada ianuarie-septembrie cu o suprafata totala inchiriata de peste 110.000 de metri patrati.

Urmatorul loc il ocupa companiile din domeniul serviciilor profesionale care au inchiriat 8.600 de metri patrati de birouri, cu peste zece procente din cererea noua de spatii din Capitala in primele noua luni ale anului si cu o suprafata totala de 29.300 de metri patrati.

Firmele din sectorul farmaceutic si de sanatate sunt pe locul trei al “topului”, cu o suprafata totala inchiriata de 12.600 de metri patrati. Dealtfel, impreuna cu alte companii de BPO si FMGC, acestea au adunat peste 16.500 de metri patrati, ceea ce inseamna birouri pentru 1.600 de angajati.

Companiile din retail au inchiriat in total 11.800, cele din FMCG aproape 7.600, iar cele din domeniul serviciilor financiare 6.000 de metri patrati.

Din punctul de vedere al zonelor, preferatele sunt Dimitrie Pompei, cu aproape 20.000 de metri patrati si Floreasca- Barbu Vacarescu, cu 18.500 de metri patrati.

 

”Pentru acest an estimam ca piata de inchirieri de spatii de birouri va ajunge la aproximativ 300.000 de metri patrati, nivel comparabil cu cel de anul trecut. Din cererile pe care JLL le primește din partea companiilor, vedem în continuare o pondere importanta a cererii noi in totalul pietei. Bucurestiul a devenit si va ramane un „hub” pentru multe companii multinationale, mai ales pentru cele din domeniul serviciilor financiare, IT si BPO. Multe dintre acestea si-au stabilit deja birouri pe piata din Romania, insa succesul pe care il au aici ii determina sa se extinda, si va atrage si alti competitori”, spune Marius Scuta, Head of Office Department and Tenant Representation JLL.

 

 

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.