Home » Real Estate » Ansambluri Rezidentiale » 2020 Astăzi: Locuințe cu consum energetic zero în 2014

2020 Astăzi: Locuințe cu consum energetic zero în 2014
Amber Gardens este un complex rezidențial de lux care oferă 60 de locuințe verzi de lux, individuale, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanță. Proiectul Amber Gardens a obtinul prima certificare “Casă Verde” din București, acordată de Romania Green Building Council (RoGBC).

 Casele din ansamblul Amber Gardens au la baza design-ul bioclimatic (ce pune mare accent pe elementele si resursele naturale in constructia locuintelor, precum directia vantului, orientarea imobilului si vegetatia din jur) si principiile casei pasive, care consuma cu pana la 90% mai putina energie decat celelalte tipuri de constructii: “Locuintele din Amber Gardens au, printre altele, izolatii de polistiren de 20 de centimetri, sistem de incalzire in tavan, pe baza de apa, dispun de aplicatia Smart Home (pentru controlul temperaturii dinauntru, a nivelului umiditatii, a surselor de iluminat etc...) si de sistemul Anti-freeze, foarte util pe timpul iernii.

„Obiectivul companiei Alesonor este acela de a integra eficienta energetica in construirea unor case sustenabile. Amber Gardens demonstreaza ca adevaratul lux este verde si de inalta calitate. Am incorporat finisaje de calitate si am creat un spatiu de locuit mai confortabil, un mediu mai sanatos cu lumina si acustica superioare, care permite reducerea semnificativa a costurilor de energie si de intretinere.”, a spus Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor.
 
„Analiza realizata de Romania Green Building Council confirma ca proiectul dezvoltatorului Alesonor, Amber Gardens, demonstreaza ca astazi pot fi atinse cele mai ambitioase obiective ale directivei de Eficienta energetica a Uniunii Europene pentru 2020: consum energetic egal cu zero, respectand in acelasi timp principii suplimentare, esentiale pentru cladirile verzi”, a declarat Steven Borncamp, CEO Romania Green Building Council. 
Pentru a atinge standarde de eficienta energetica ale unei „case pasive”, in cadrul Amber Gardens sunt implementate urmatoarele principii:
-      o cat mai buna izolatie cu un minim de punti termice sau deloc
-      aport de caldura din energie solara si surse de caldura interne
-      un nivel excelent de etanseitate
-      o buna calitate a aerului interior, furnizat de un sistem de ventilatie mecanica cu o recuperare optima de caldura
In plus, Amber Gardens are la baza principiile designului bioclimatic, luand in considerare variabile precum: orientarea, directia vantului,  vegetatia din jurul cladirilor.
Fiecare casa din ansamblul din zona Otopeni are gradina proprie, spatii de depozitare si terenuri intre 600 si 1.200 de metri patrati. Cele mai ieftine locuinte au preturi de vanzare pornind de la 230.000 euro (fara TVA). Pana acum, Alesonor a construit 6 unitati, dintre care 4 au fost vandute, si a inceput lucrul la alte 4. In total, proiectul de case din zona Otopeni va avea 60 de case, ce vor fi livrate pana in anul 2017.
Ansamblul rezidential Amber Gardens se califica pentru ipoteca verde, un program de creditare lansat de catre Romania Green Building Council si prin intermediul caruia clientii pot accesa imprumuturi de la bancile participante, la costuri mai reduse pentru locuintele din complex.
Redactorii revistei 100%construct, Lucian Diaconu si Cristian Mateescu au vizitat acest complex rezidential.
"Am intalnit la acest complex imobiliar, lucruri care se potrivesc sloganului de campaniei a noului presedinte Klaus Iohannis  "Lucru Bine Facut". Daca la presedinte vorbim, deocamdata, doar de un slogan de campanie, la acest complex imobiliar vorbim deja de realizari. Casa pasiva din acest complex imobiliar, poate fi considerata o casa bine facuta, are consumul energetic redus, la 30% din cat consuma o casa cu coeficient energetic A. Sunt folosite tehnologii stiute de majoritatea dintre noi, insa ce surprinde este faptul cum au reusit dezvoltatorii sa imbine aceste tehnologii. Sunt doar cateva solutii care au fost aduse din import, in rest se lucreaza cu produse romanesti, cu firme romanesti, si mai important proiectul este unul romanesc la realizarea acestuia au lucrat  arh. Andrei COMANAC , arh. Corina ALEXANDRU si  stud. arh. Lorena GHEORGHIU." a precizat Lucian Diaconu.
Lucrez de  un an si jumatate la acest proiect si sunt foarte mandru de realizarile noastre de pana acum, am reusit deja sa vindem cateva case ( 4 case au fost vandute- n.r.) si suntem increzatori ca vom crea o comunitate frumoasa in acest complex, vizam in principiu  familii cu copii, pentru ca se vor simti foarte bine aici! la nici 10 minute de mers cu masina poti ajunge la scoli importante!" a declarat Remus Scrieciu, project manager al complexului Amber Gardens.
In continuare va invitam sa vedeti cateva imagini ale  proiectul Amber Gardens si tototodata va adresam invitatia sa nu ratati numarul tiparit din luna decembrie al revistei 100%construct, numar in care veti gasi un amplu articol despre ce am vazut noi acest complex  rezidential de lux. 
 
 

Poze de la casa pilot si tehnologiile folosite veti gasi in revista tiparita 100% construct ce va aparea pe 10 decembrie!

 
 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.