Home » Domenii » Acoperisuri » Arta si meserie la Young Roofers World Cup 2014

Arta si meserie la Young Roofers World Cup 2014
Atmosfera incarcata de lucru in pavilionul C3 al Complexului Expozitional din Bucuresti. Este a doua zi a Concursului International pentru Tinerii Montatori de Acoperisuri editia 2014. Treizeci si trei de echipe de tineri din saisprezece tari concureaza la trei categorii: Acoperisuri cu tigla, Acoperisuri metalice si Acoperisuri hidroizolate.

Fiecare stand poarta insemnele nationale si, daca judecam dupa organizare, propria mentalitate fata de meserie si munca. Tinerii, organizati in echipe de cate doi muncitori si cate un “mentor” care ii supravegheaza indeaproape, sunt absorbiti de munca lor asa cum au fost obisnuiti in orele lor de pregatire profesionala de acasa, mai mult sau mai putin… Miscarile precise, masuratorile exacte, taierile de material si ansamblarea lui dau nota distincta a fiecarei echipe, desi, in tot universul, activitatile sunt aceleasi. Dar nu e chiar asa,  si ne-am  convins privind fiecare stand in parte. Daca la acoperisurile metalice si la cele hidroizolate ritmul de lucru era cam acelasi, la cele cu tigla s-a dat o adevarata batalie. Pentru ca aici, la manuirea si prelucrarea tiglei de ceramica, cea care nici nu se indoaie, nici nu se taie oricum, nici nu se bate, se vede cel mai bine atat profesionalismul, cat si simtul artistic al meseriasului. Asta au dovedit din plin tinerii din Austria – Sasha Schroller si Simon Kastner care au dat un adevarat “regal” in fata juriului si a vizitatorilor. Pentru ca ceilalti participanti nu aveau timp sa-i priveasca. Nici macar cei din echipa Romaniei care, dupa toate aparentele, au cele mai multe sanse de a privi clasamentul de jos in sus. De foarte departe…

Ca orice privitor curios si neprofesionist, m-am hotarat sa fac o comparatie. Mare greseala!

Iata ce-a iesit:

La standul Austriei se lucreaza "nemteste", adica usor, atent si rapid.

Nici la standul Ungariei nu merge rau; baietii sunt mai vocali dar tot rapizi.

Germania. Si totusi, pare ca sunt mai meticulosi decat austriecii. Si treaba merge mai incet decat la vecinii lor de aceeasi limba.

Franta. "Tout va bien", cum s-ar spune, mai ales daca mica mascota le tine companie... Baietii au trecut bininor de o treime din lucru si lucreaza, cum altfel, cu placere si conversand.  Allez, allez...

Oh, ce-i asta? Da, standul romanesc, dupa cum se taie lemnul... Cum am zice, "treaba romaneasca", nu? Si, dupa cum observati, mai sunt multe tigle de montat! Uf!

Inapoi la austrieci. Baietii au terminat, unul dintre ei tocmai aseaza ultima tigla.

Bancul lor de lucru. Acum, nu stiu care e Sasha si care e Simon, dar cert e un lucru: amadoi au lucrat ca unul singur, o echipa sudata si foarte bine pregatita.

La capatul celalalt al culoarului, standul baietilor nostri. Acum nu mai taie "pe genunchi", a schimbat bancul, "la picior"... Maine, poate, or sa termine ce au de facut.

Este ora 15.00 si o echipa se bucura ca a terminat. Se profileaza deja castigatorii. Sasha, Simon si mentorul lor, Martin Meusburger pozeaza fericiti celor veniti sa-i felicite. Maine vor urca pe podium.

La standul nostru se lucreaza, inca, din greu...

 

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0