Home » Domenii » Infrastructura » Gradul de absorbție a fondurilor europene pe transport rutier va ajunge la 44%, la finalul lui 2013

Gradul de absorbție a fondurilor europene pe transport rutier va ajunge la 44%, la finalul lui 2013
Gradul de absorbție a fondurilor europene pe domeniul transportului rutier va ajunge la 44% la finalul anului 2014 față de 18,1% la începutul anului, a declarat, joi, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova, la conferința 'România investițiilor. România dezvoltării'.

În 2013, cererile de decontare transmise Comisiei Europene pentru domeniul autostrăzilor reprezintă 121% din alocarea financiară pe anul 2013, iar la fondurile de dezvoltare regională pentru drumuri naționale — 200%.

Șova a afirmat că ultimii doi ani au fost cei mai performanți din istoria Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România /CNADNR/, în condițiile în care, în 2010, au fost inaugurați 17 kilometri de autostradă, în 2011 — 32 de kilometri, în 2012 — 126 de kilometri, iar în 2013 — 105 kilometri.

El a precizat că, în ultimii șase ani, în România, au fost semnate opt contracte de autostrăzi, iar în 2013 au fost finalizate licitațiile pentru opt tronsoane de autostradă. De asemenea, în martie 2014 vor începe lucrările pentru zece tronsoane de autostradă.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.