Home » Domenii » 100% Analize » Vectra Service a ajuns in Insolventa

Vectra Service a ajuns in Insolventa
Constructorul partiilor de ski din Poiana Brasov si-a declarat insolventa!

 Compania brasoveana de constructii Vectra Service, controlata de omul de afaceri Marcel Butuza, a intrat in insolventa pe 20 noiembrie, Casa de Insolventa Transilvania fiind numita administrator judiciar al firmei. Vectra Service este unul dintre cei mai mari constructori cu capital romanesc, compania avand anul trecut o cifra de afaceri de circa 42 de milioane de euro, in scadere de la 66 de milioane de euro in anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor . Vectra Service a incheiat anul precedent cu 1.100 de angajati.
Compania, care a executat o buna parte din pista Aeroportului International Brasov – Ghimbav, a facut demersuri pentru conservarea lucrarilor realizate la acest obiectiv. „Potrivit Legii constructiilor, in perioada 15 noiembrie – 15 martie, nu se pot realiza lucrari de constructii, motiv pentru care s-a recurs la conservarea lucrarilor realizate pana acum si continuarea acestora la primavara. Prin contract, termenul de finalizare a acestor lucrari este luna mai 2014, asa ca nu este cazul sa ne facem probleme ca nu va fi respectat termenul”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, Mihai Pascu. Acesta a mai spus ca nu isi face probleme cu privire la insolventa companiei de constructii. „Ne-ar fi frica de faliment, nu de insolventa”, a explicat Pascu.
 
Firmele din constructii cad, desi preturile sunt cele mai mari din Europa
„Sectorul constructiilor de drumuri se confrunta in continuare cu o situatie dificila. In mod paradoxal, spunem noi, pentru ca activam intr-o economie in care una dintre cele mai mari oportunitati o reprezinta proiectele de infrastructura, in conditiile in care Romania are unul dintre cele mai ridicate preturi pe kilometrul de autostrada din Europa”, a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator al Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al companiei brasovene.
Aceasta explica scaderea afacerilor companiei din ultimii ani prin „ reducerea numarului de achizitii publice, principala sursa de venit a companiei, si de numarul mic de investitii private in zona Brasov. Mai mult, compania are de recuperat o serie de datorii, din anul 2011 si pana in prezent, de la diverse institutii publice pentru care a executat lucrari de constructii”.
Piata constructiilor s-a confruntat pe timp de criza cu o scadere de circa 40% si multe companii care activeaza in acest sector au fost nevoie sa isi ceara insolventa. Printre marile companii de constructii care au intrat in insolventa in ultimii ani se numara Romstrade (controlata de Nelu Iordache), Confort (Georgica Cornu) sau Concefa (familia Cercel).
 
Vectra „face eforturi sa realizeze pista”
Administratorul judiciar al companiei nu poate nici macar evalua creantele companiei Vectra Service la aceasta ora. „Nu dispunem inca de astfel de informatii. Valorile exacte, precum si numele creditorilor vor fi disponibile la publicarea tabelului creditorilor. In acest sens, pentru publicarea tabelului preliminar s-a dat termen in 29 ianuarie 2014, conform sentintei civile comunicate astazi (n. red. – ieri) de catre Tribunalul Brasov in dosarul Vectra Service SRL. Insa din discutiile cu managementul companiei am inteles ca principalii creditori ar fi si in acest caz bancile”, a declarat intr-un raspuns Andreea Cionca-Anghelof.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.