Home » Domenii » Bricolaj » PAID: Dauna maximă estimată pentru România în cazul unui cutremur catastrofal este de 4,4 miliarde euro

PAID: Dauna maximă estimată pentru România în cazul unui cutremur catastrofal este de 4,4 miliarde euro
România este cea mai expusă țară la cutremur din Uniunea Europeană /UE/, iar dauna maximă estimată este de 4,4 miliarde euro, a declarat marți, la Forumul Internațional al Riscurilor Catastrofale, directorul general al PAID, Nicoleta Radu-Neacșu.

 Reprezentanta PAID — societatea care emite asigurările obligatorii pentru locuințe — a precizat că în România companiile independente de asigurări au cumpărat protecție de 686 milioane de euro de la reasigurătorii internaționali, la care se adaugă programele companiilor multinaționale.

PAID lucrează cu 4 brokeri de reasigurare și își va ajusta programul de reasigurare în funcție de evoluția expunerii. Pe termen lung, PAID va deveni cel mai mare cumpărător de reasigurare din UE pentru riscuri catastrofale

Un cutremur cu magnitudine 4,7 pe scara Richter s-a produs marţi seară în zona Vrancea, la ora 22.33 (19.33 UTC). Ulterior, alte două seisme au avut loc în judeţul Galaţi, la ora 23:41 şi ora 1:00, având magnitudini de 2,8, respectiv 2,6 grade.

Seismul s-a produs la o adâncime de 150 de kilometri, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean.

Acesta a avut loc la 138 de kilometri la nord de București, la 47 de kilometri vest de Focșani și la 11 kilometri nord-vest de Jitia.

Două cutremure cu magnitudine 3 s-au produs acum două nopți în Vrancea.

Primul seism a avut loc la ora 23.37, la o adâncime de 138 de kilometri, iar cel de-al doilea la ora 00.23, la o adâncime de 127 de kilometri.

Potrivit INFP, seismul a avut o magnitudine de 4,7 și s-a produs la o adâncime de 136 de kilometri.

Cel mai puternic cutremur din ultima perioadă din Vrancea a avut loc în 6 octombrie, și a avut o magnitudine de 5,5

Seismul s-a simţit în Moldova, Muntenia, sudul Transilvaniei, dar şi la Chişinău.

România este cea mai expusă țară din UE în cazul unui cutremur puternic.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.