Home » Domenii » Investitii Publice » Cand spui constructii, de fapt spui SCADERE .

Cand spui constructii, de fapt spui SCADERE .
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, în primele opt luni, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată, în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 0,6%, respectiv cu 2,8%, comparativ cu perioada similară din 2012, a anunțat, marți, Institutul Național de Statistică.

În perioada 1 ianuarie — 31 august 2013, comparativ cu același interval din 2012, volumul lucrărilor de construcții, serie brută, a scăzut cu 0,6%. Pe elemente de structură, la lucrările de construcții noi s-a înregistrat o scădere cu 10,3%. Creșteri au fost la lucrările de reparații capitale (cu 29,3%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (cu 16,5%).

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 2,1% și la clădirile nerezidențiale cu 1,8%. Clădirile rezidențiale au crescut cu 13,1%.

Tot în primele opt luni din 2013, volumul lucrărilor de construcții, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a scăzut cu 2,8%, față de aceeași perioadă a anului trecut, scădere evidențiată prin lucrările de construcții noi (cu 11,1%). Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au crescut cu 32,5%, respectiv cu 12,3%.

Pe obiecte de construcții, s-au înregistrat scăderi la construcțiile inginerești și la clădirile nerezidențiale cu 5,6%, respectiv cu 0,4%. Clădirile rezidențiale au crescut cu 11,8%.

În august 2013, raportat la luna precedentă, volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 1,4%, iar ca serie ajustată, în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a scăzut cu 1%.

Ca serie brută, creșterile au fost înregistrate la lucrările de întreținere și reparații curente, cu 2,7%, la lucrările de construcții noi, cu 1,2%, și la lucrările de reparații capitale, cu 0,1%.

Pe obiecte de construcții, a avut loc o creștere la construcțiile inginerești cu 12,6%. Clădirile nerezidențiale și clădirile rezidențiale au scăzut cu 18,2%, respectiv cu 13,3%.

Volumul lucrărilor de construcții, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2013, comparativ cu luna iulie 2013, a înregistrat o scădere cu 1%.

Pe elemente de structură, s-au înregistrat scăderi astfel: la lucrările de reparații capitale cu 6%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu 3,2% și la lucrările de construcții noi cu 1,8%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile nerezidențiale și la clădirile rezidențiale cu 12,7%, respectiv cu 0,6%. Construcțiile inginerești au crescut cu 4,3%.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie brută cu 7,7%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 5,6%.

Ca serie brută, creșterea a fost reflectată la lucrările de întreținere și reparații curente și la lucrările de reparații capitale, cu 32,5%, respectiv cu 25,6%. Lucrările de construcții noi au scăzut cu 2,3%.

Pe obiecte de construcții, s-au înregistrat creșteri la clădirile rezidențiale, cu 47,9%, și la construcțiile inginerești, cu 9%. Clădirile nerezidențiale au scăzut cu 8,9%.

Ca serie ajustată, în luna august 2013, comparativ cu luna august 2012, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 5,6%. Pe elemente de structură, au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale și la lucrările de întreținere și reparații curente, cu 31,2%, respectiv cu 25,9%.

Lucrările de construcții noi au scăzut cu 1,2%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor a crescut la clădirile rezidențiale și la construcțiile inginerești cu 52,7%, respectiv cu 6,7%. Clădirile nerezidențiale au scăzut cu 5,1%.

Tipareste acest articolRSS

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0