Home » Arhiva » Septembrie 2011 » Ariston Thermo a transformat stadionul Ilie Oana în prima arena ECO din Romania

Ariston Thermo a transformat stadionul Ilie Oana în prima arena ECO din Romania
Bucuresti, 28 septembrie 2011 Ariston Thermo Romania a transformat stadionul Ilie Oana din Ploiesti în prima arena ecologica din Romania.

Ariston Thermo Romania a transformat stadionul Ilie Oana din Ploiesti în prima arena ecologica din Romania. Compania, lider pe piata de centrale termice si unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de panouri solare, a sprijinit Municipalitatea din Ploiesti cu o instalatie solara completa si un sistem de centrale termice în condensare ce au fost deja montate pe stadion.

 

Ariston nu sprijina pentru prima data fotbalul ploiestean. Compania a devenit sponsor al echipei FC Petrolul înca din sezonul competitional trecut.

 

“Am fost impresionati de eforturile Municipalitatii în ridicarea acestui stadion la standarde internationale. În plus, am fost convinsi ca echipa FC Petrolul, una cu traditie în fotbalul romanesc, va ajunge din nou în Liga 1, acolo unde îi este locul si am dorit sa ne asociem cu aceste doua exemple de perseverenta si succes”, a declarat Catalin Draguleanu, Directorul de Vanzari al Ariston Thermo Romania.

 

Panouri solare în premiera pe un stadion din Romania        

 

Sistemul solar dat în folosinta de Ariston Municipalitatii Ploiesti în vederea dotarii stadionului Ilie Oana este alcatuit din 8 panouri solare Kairos XP H, aduse pentru prima data în Romania special pentru acest proiect. Utilizarea sistemului solar reduce consumul de energie si facturile aferente, acoperind necesarul de apa calda menajera pana la 70%.

 

În plus, bateria de centrale termice în condensare are o putere totala de 245 kw si este conectata la doua rezervoare de 1.000 litri fiecare. Sistemele de panouri solare si centrale termice montate pe stadionul Ilie Oana vor asigura atat apa calda cat si încalzirea întregului complex. Ariston va realiza, de asemenea, mentenata pe întreaga perioada de viata a produselor oferite.

 

Potrivit reprezentantului Ariston, valoarea totala de piata a sistemelor instalate la stadionului Ilie Oana din Ploiesti este de aproximativ 100.000 de lei (cca. 24.000 de euro).

 

“Tehnologia condensarii si energia solara reprezinta varianta ideala a unui sistem de încalzire, combinand centralele în condensare si panourile solare. Prin utilizarea celor doua echipamente performante, stadionul va beneficia atat de energia gratuita a soarelui, cat si de tehnica eficienta a condensarii “, a mai adaugat Catalin Draguleanu.

 

Potrivit acestuia, instalatia de centrale termice în condensare poate aduce, la randul sau, economii de pana la 35% la încalzire fata de un sistem cu centrale conventionale. 

 

Singura arena eco din Romania, stadionul Ilie Oana a fost inaugurat la finele saptamanii trecute printr-un meci între o echipa alcatuita din fostele glorii ale FC Petrolul si o alta formata din fosti jucatori de renume ai nationalei, precum Gheorghe Hagi si Gica Popescu. La eveniment au participat aproximativ 15.000 de persoane, meciul fiind precedat de un concert de muzica simfonica.

 

 

Tipareste acest articol

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.