Home » Arhiva » Septembrie 2011 » Tot mai mulţi români caută ferestre cu sticlă multifuncţională

Tot mai mulţi români caută ferestre cu sticlă multifuncţională
În următorii 3-4 ani, 1 din 2 români vor avea ferestre ce oferă confort sporit în toate anotimpurile.

 
      Aproximativ 80.000 de proprietari, din totalul celor peste 500.000 care îsi vor înlocui ferestrele în acest an, vor opta pentru ferestre termoizolante cu sticla multifunctionala, numarul acestora fiind cu peste 50% mai mare decat anul trecut, potrivit statisticilor realizate de catre Saint-Gobain Glass Romania, liderul pietei locale de sticla. Printre cele mai comercializate ferestre cu sticla multifunctionala pe piata locala se numara cele cu control solar, cele antiefractie sau cu protectie fonica. 
„Anul acesta vedem o crestere semnificativa a numarului de proprietari care au optat pentru ferestre termoizolante cu sticla multifunctionala. Clientii sunt din ce în ce mai receptivi la ideea ca sticla de la ferestre le poate pastra o temperatura constanta în apartamente, indiferent de anotimp, prin retinerea caldurii din interior pe timp de iarna si respingerea radiatiilor solare în timpul verii. Si micsorarea nivelului de zgomot din exterior si protectia antiefractie sunt criterii tot mai cerute de clientii din Romania pentru noile ferestre”, a declarat Cosmin Popescu, Marketing Manager la Saint-Gobain Glass Romania.
Potrivit reprezentantului companiei, producatorii si comerciantii de ferestre promoveaza tot mai mult beneficiile sticlelor speciale, peste 80% dintre acestia avand în oferta ferestre cu sticla ce ofera confort termic în toate anotimpurile, confort fonic sau siguranta crescuta.
Ferestrele termoizolante cu control solar reduc consumul de energie cu pana la 60% comparativ cu cele clasice, fapt care genereaza economii la plata utilitatilor de peste 2.000 de lei anual, potrivit calculelor companiei. În acelasi timp, pretul ferestrelor termoizolante cu sticla multifunctionala este cu doar cativa euro mai mare pe metru patrat, comparativ cu pretul celor clasice, diferenta majora fiind data de proprietatile noilor tipuri de sticla, care asigura un confort sporit, indiferent de anotimp.
Pana în 2015, jumatate dintre romani vor avea ferestre cu sticla multifunctionala
„Numarul de proprietari care îsi monteaza astfel de ferestre va continua sa creasca, pe masura ce tot mai multi vor afla ce beneficii pot obtine. Estimam ca în urmatorii 3-4 ani vom înregistra un ritm anual de crestere în randul celor care opteaza pentru aceste sisteme de peste 30%, astfel încat în 2015 sa atingem un raport de 1 din 2 cumparatori de ferestre din Romania, similar cu cel din tarile Europei de Vest ”, a adaugat Cosmin Popescu.
La aceasta data, peste 50% din productia de sticla multifunctionala a Saint-Gobain Glass Romania fabricata la situl industrial din Calarasi este destinata consumului intern, restul fiind exportata catre alte state din Europa. Nivelul productiei de sticla multifunctionala la Calarasi este în crestere în fiecare luna pentru a sustine evolutia pozitiva a cererii, capacitatea existenta totala de productie a sticlelor speciale depasind 10 milioane de metri patrati.


Despre Saint-Gobain Glass
Saint-Gobain Glass, companie cu o traditie de peste 340 de ani în cadrul grupului francez Saint-Gobain, specializat în productia de materiale de constructii, este principalul producator de sticla din Europa si cel de-al doilea producator la nivel mondial, cu vanzari de peste 5,4 miliarde de euro în 2010.
Compania a intrat pe piata din Romania înca din anul 2005, dar a început productia de sticla în anul 2007, odata cu finalizarea fabricii de sticla de la Calarasi, investitie initiala care s-a ridicat la peste 130 de milioane de euro. Fabrica din Romania, unde lucreaza în jur de 250 de angajati, reprezinta unul din principalele centre de productie ale grupului din Europa. 

Tipareste acest articol

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.