Home » Arhiva » Septembrie 2011 » Craiova: Centre de afaceri moderne pe strazi sparte

Craiova: Centre de afaceri moderne pe strazi sparte
Primaria Craiova implementeaza proiecte de peste 20 de milioane de euro în mediul de afaceri local, dar nu are înca un plan privind reabilitarea strazilor aferente zonei de constructie

    
În încercarea de a atrage cat mai multe fonduri europene pentru investitii, autoritatile locale din Banie s-au orientat nu doar spre modernizarea infrastructurii urbane, ci si spre dezvoltarea mediului de afaceri local. Au fost întocmite proiectele legate de construirea a mai multe centre de afaceri, impuse în baza negocierilor cu Uniunea Europeana si cofinantate de catre aceasta. Cladirile se vor ridica pe locul fostului Targ Romanesti, iar la cea mai importanta, Centrul Multifunctional, se lucreaza de cateva luni. În vecinatatea acestuia vor mai aparea alte trei constructii cu destinatie de afaceri, Business Center, Centrul pentru sprijinirea IMM-urilor si Centrul de Excelenta. Pentru Centrul Multifuncțional, care se vrea mai modern decat Romexpo, Primaria Craiova va cheltui aproape 54 de milioane de lei, celelalte trei imobile, mai mici, costand municipalitatea aproape sapte milioane de lei.
Autoritatile locale spera ca dupa finalizarea tuturor constructiilor firmele nou-înfiintate sau cele care vin în oras pentru a încheia diverse afaceri sa gaseasca aici toata infrastructura necesara. Pentru a atrage cat mai multe societati, primaria intentioneaza sa le ofere o serie de facilitati, iar chiriile pentru folosirea sediilor sa fie mici, în jur de 2-3 euro/mp.

„Pe unde trec investitorii?“

Marea problema din aceasta zona este însa legata de infrastructura stradala. Conform proiectului, accesul spre fostul Targ Romanesti, care se vrea transformat între timp într-un modern centru al afacerilor, se va face dinspre bulevardul Nicolae Romanescu, pe strada Targului. Aceasta este însa din piatra cubica si arata ca dupa razboi, plina de gropi si invadata de buruieni si gunoaie. Si alte strazi din zona, precum Emil Racovita sau Aleea Targului, sunt deteriorate, iar cei care locuiesc aici nici nu-si mai amintesc de cand nu s-a mai intervenit pentru reparatii capitale.
„Ce priveliste vor avea investitorii cand vor veni sa vada unde se construieste marele Centru Multifunctional? Canalizari care ies în mijlocul strazii, gropi, mizerie, un adevarat focar de infectie. Si pe unde vor trece, ca îsi rup masinile daca intra pe strazile de aici?! Sau poate vin cu elicopterul si aterizeaza direct în fata Centrului?“, se întrebau cativa craioveni care locuiesc în zona fostului Targ Romanesti.

Primaria asteapta finalul lucrarilor

Deocamdata, în zona Centrului Multifunctional se vor face doar spargeri de strazi. Constructorii au primit autorizatia pentru canalizare, iar aceasta va fi trasa de pe Raului, singura strada din preajma imobilelor de afaceri prinsa într-un proiect de modernizare cu fonduri europene.
În rest, primaria sustine ca deocamdata nu se vor face lucrari în afara amplasamentului Centrului, ci doar în perimetrul acestuia, urmand ca ulterior sa se intervina si pe strazile în cauza, „din fondurile proprii, cand se va ajunge cu constructiile aproape de final“.
„Legat de strazile din zona fostului Targ Romanesti, acolo unde se construieste acum Centrul Multifunctional, nu este nimic prins în acest moment în planul de investitii în infrastructura stradala. Este prematur sa demaram ceva pana cand acest Centru Expozitional si de Afaceri nu capata o forma. Dar cu siguranta ca se va face ceva, pentru ca nu putem lasa zona asa“, este raspunsul oferit de primarie.
 

Tipareste acest articol

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.