Home » Arhiva » Septembrie 2011 » În judeţul Olt segmentul constructiilor a scazut drastic

În judeţul Olt segmentul constructiilor a scazut drastic
Numărul lucrărilor în domeniul construcţiilor a scăzut, în judeţul Olt, sub 50 la sută faţă de anul trecut, şi acestea, de regulă, constau în reparaţii şi reabilitări de drumuri, extinderi de hale industriale, mai rar în construirea de case ori amenajarea de spaţii comerciale.

Numarul lucrarilor in domeniul constructiilor a scazut, in judetul Olt, sub 50 la suta fata de anul trecut, si acestea, de regula, constau in reparatii si reabilitari de drumuri, extinderi de hale industriale, mai rar in construirea de case ori amenajarea de spatii comerciale. Mihai Burga, inspector-sef al Inspectoratului in Constructii Olt, afirma ca, in asemenea conditii, si aria de activitate a institutiei de control s-a mai redus, dar volumul de munca al inspectorilor, in mod paradoxal, a crescut, aceasta ca urmare a diminuarii numarului acestora. In prezent, unitatea dispune de numai zece inspectori. Cea mai acuta problema a Inspectoratului este lipsa de logistica si de carburanti pentru deplasarile in teritoriu, consecinta a reducerii cheltuielilor. In ceea ce priveste controalele, in prima jumatate a anului in curs au fost programate 543 de verificari si s-au efectuat 760, cele mai frecvente nereguli constatandu-se in domeniul urbanismului, iar cele mai multe sanctiuni contraventionale aplicandu-se pentru nerespectarea documentatiei tehnice necesare eliberarii autorizatiei de construire. Cuantumul amenzilor este de 14.000 de lei.
Totusi, fata de aceeasi perioada a anului precedent, numarul abaterilor a scazut cu 10-15 la suta. „Credem ca tendinta de scadere a numarului de incalcari ale legii in acest domeniu se va pastra, deoarece oamenii au inceput sa cunoasca legea si sa o respecte, dar marea problema e ca, odata cu fiecare noua legislatura, vin alti primari si, pana invata legea, cad in abateri, deoarece atributiile de control pe plan local le revin primariilor“, sunt de parere specialistii Inspectoratului in Constructii Olt.
 

Tipareste acest articol

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.