Home » Arhiva » Septembrie 2011 » Renovarea Ministerului de Finanţe de la Haga a câştigat premiul olandez pentru Parteneriatul Public Privat 2011.

Renovarea Ministerului de Finanţe de la Haga a câştigat premiul olandez pentru Parteneriatul Public Privat 2011.
Încălzirea şi răcirea sunt realizate prin intermediul de stocare a energiei pe termen lung (LTES) şi pompe de căldură, completate la orele de vârf de cazane eficiente şi frigorifice.


     Juriul a numit proiectul "inovator". Judecatorii a spus: ¨ Este o reutilizare cu succes a unei clădiri existente. Arhitectura este frumoasa, fără să nege ceea ce era deja acolo. Clădirea a fost deschisa spre oraş, făcând-o plina de viaţă pe un loc care în trecut a fost o zonă liniştită şi plictisitoare ".
Arup a contribuit la dezvoltarea climatica, a soluţiilor de fatada si realizarea viziunii arhitectului (MVSA), şi integrarea în funcţionalitate a clădirii existente, inclusiv de incendiu mecanice, şi ingineriei structurale, dinamica fluidelor si consultanta durabilitatii.
Un alt proiect Arup recunoscut la premiere fost KROMHOUT Kazerne, unde a fost nominalizat pentru "cea mai buna echipa tehnica". Arup a fost responsabil pentru proiectul tehnic integral în faza conceptuală a proiectului.

Despre proiect

Renovarea clădirii Ministerului de Finanţe în Haga a fost printre primele si a beneficiat de cea mai mare finanţare privată (PIF), dintre proiectele din  Ţările de Jos. Sprijinind Consorţiul Safire, Arup a ajutat pentru a aduce structura anilor saptezeci până la standardele moderne de confort şi performanţă, din zilele noastre.

Extra faţadă

Grinzile existente în clădirea veche sprijina acum  faţada acestea au avut potenţialul de a deveni punti termice, care permite fluxul de căldură  a de-a lungul fatadei spre exterior.  Arhitectii au avut ideiea de a crea o faţadă suplimentara in jurul clădirii.
Această abordare a avut avantajul de a crea un efect de stivă, prin utilizarea diferitelor presiuni pentru a trage aer prin clădire pentru ventilaţia naturală.
Pentru a se asigura că proiectul este viabil, studiile de mediu efectuate din calculele dinamici fluidelor calcule pentru a analiza modul în care s-ar comporta aerul în jurul clădirii. Acestea au arătat că faţada a doua ar ajuta într-adevăr, pentru a preveni punţile termice şi de a îmbunătăţi performanţa clădirii.

Depozit pe termen lung a energiei

Incalzirea si racirea se realizeaza  prin intermediul de stocare a energiei pe termen lung (LTES) şi pompe de căldură, completate la orele de vârf de cazane eficiente şi frigorifice. LTES oferă încălzirea şi răcirea din acvifere în pământ, cu apă caldă şi rece la sol.
În timpul iernii, apa caldă este folosită pentru a încălzi clădirea şi energia rece este stocaat în acvifer pentru a fi utilizata în timpul verii. Acest proces este inversat în timpul verii. Prin inversarea solutilor de  încălzire şi de răcire la temperatură scăzută -  temperatură ridicată, LTES este folosit cât mai eficient.

 

Tipareste acest articol

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.