Home » Arhiva » Septembrie 2011 » BNR s-a pus cu parul pe creditele de consum. Maturitate de maximum 5 ani şi garanţii de 133%

BNR s-a pus cu parul pe creditele de consum. Maturitate de maximum 5 ani şi garanţii de 133%
BNR se ţine de cuvânt şi prezintă un proiect prin care intenţionează să frâneze avansul creditelor de consum, mai ales a celor în valută. Aşa că cei interesaţi vor trebui să plătească în maximum 5 ani creditul pentru viitorul frigider şi să aducă garanţii de 133% din valoarea respectivului produs.

Prin urmare proiectul de regulament al BNR scade maturitatea creditelor de consum de la 20 la 5 ani, clientul trebuie să dispună de o garanţie reală (ipotecară) sau o aisgurare care să acopere 133% din suma împrumutată. Singurele care scapă acestor condiţii sunt creditele pentru tratamente medicale, plus reversul medaliei cele pentru deces, şi, în fine creditele pentru studii.

În ceea ce priveşte ipotecarele, dacă creditul e în lei avansul trebuie să fie de minimum 15%, la creditele în euro avansul creşte la 30%, pentru ca în cazul altor valute suma de plată în avans va fi de 40%.

Evident că se menţine şi obligaţia băncilor de a crea scenarii care să determine dacă gradul de îndatorare al împrumutatului poate ajunge să depăşească pe întreaga perioadă de plată nivelul maxim acceptat de normele de finanţare ale respectivei bănci. 

Tipareste acest articol

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.