Home » Arhiva » Septembrie 2011 » CNADNR: Astaldi va construi in 15 luni tronsonul Cernavoda-Medgidia pentru 498,8 milioane de lei, fara TVA ​

CNADNR: Astaldi va construi in 15 luni tronsonul Cernavoda-Medgidia pentru 498,8 milioane de lei, fara TVA ​
CNADNR cauta un nou constructor pentru acest tronson in conditiile in care a reziliat contractul cu firma franceza Colas, estimat la 634,3 milioane de lei. De aceea, la inceputul lunii iunie, CNADNR a lansat o noua licitatie pentru contractul de constructie a tronsonului.

Oferta asocierii Astaldi- Max Boegl a fost desemnata castigatoare in cadrul noii licitatii organizate pentru executia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia, informeaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR). Potrivit acesteia, valoarea ofertei castigatoare este de 498,8 milioane de lei fara TVA, in vreme ce valoarea estimata a contractului a fost de 726,2 milioane de lei fara TVA. De asemenea, asocierea castigatoare se angajeaza sa realizeze proiectarea şi execuţia tronsonului  in 15 luni in loc de 24 de luni cat a estimat CNADNR.

Proiectul are ca scop realizarea a 20,49 km de autostradă. Proiectarea va dura 3 luni, execuţia 12 luni, la care se adaugă 48 de luni perioada de garanţie. Finanţarea va fi asigurată de la Banca Europeană de Investiţii, din fonduri de Coeziune de la Comisia Europeană şi de la bugetul de stat.

"Faţă de valoarea contractului de proiectare şi execuţie reziliat cu Antreprenorul Colas în valoare de 634.398.435,78 lei fără TVA, noul contract atribuit în urma desfăşurării procedurii de achiziţie publică va costa cu peste 135 milioane lei mai puţin. Totodată, termenul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de autostradă Cernavodă - Medgidia a fost diminuat de la 24 la 15 luni, deschiderea traficului fiind astfel posibilă în cursul anului 2012. Lucrările executate de către noul Antreprenor vor avea 4 ani de garanţie, faţă de 2 ani cât prevedea contractul anterior", sustine CNADNR.

In cadrul licitatiei, au fost depuse opt oferte:
 

  • Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL
  • Asocierea Vega 93 SRL – Selina SRL – Arcada Company SA – Consitrans SRL
  • Asocierea Astaldi – Max Boegl Cernavoda
  • Asocierea Tehnologica Radion SRL – Lena Engenharia e Construcoes SA – Pro Cons XXI SRL – Via Design SRL
  • Monteadriano Engenharia e Construcao SA
  • Asocierea FCC Construccion – Delta ACM
  • Aktor SA
  • Asocierea OHL ZS AS – Sociedade de Construcoes Soares da Costa SA

Astaldi (Italia) a castigat recent o licitatie pentru tronsonul Orastie-Sibiu, valoarea contractului fiind de 484.839.529,89 lei. Compania se mai ocupa si de constructia tronsonului Timisoara-Arad. De asemenea se ocupa de lucrarile de pe tronsonul Medgidia-Constanta.

CNADNR cauta un nou constructor pentru acest tronson in conditiile in care a reziliat contractul cu firma franceza Colas, estimat la 634,3 milioane de lei. De aceea, la inceputul lunii iunie, CNADNR a lansat o noua licitatie pentru contractul de constructie a tronsonului.

Tipareste acest articol

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.