Home » Arhiva » Februarie 2009 » Philippe Questiaux, CEO Lafarge Ciment (Romania) S.A: Romania are inca un mare potential de crestere

Philippe Questiaux, CEO Lafarge Ciment (Romania) S.A: Romania are inca un mare potential de crestere
Constructiie se vor dezvolta in perioada care urmeaza, in zona infrastructurii mai ales, iar sectorul constructiilor rezidentiale si comerciale va sustine in continuare cresterea, chiar daca intr-un ritm diminuat, estimeaza Philippe Questiaux, CEO Lafarge Ciment (Romania) S.A.

Avand in vedere ca mizam pe dezvoltarea constructiilor in perioada care urmeaza  in zona infrastructurii mai ales, dar fiind constienti ca anul 2009 va genera rezultate din acest segment mai degraba incepand cu trimestrul al IV-lea, estimam ca evolutia pietei cimentului va cunoaste o stagnare sau, cel mult, o crestere usoara.
Lafarge mizeaza pe demararea lucrarilor de infrastructura, iar sectorul constructiilor rezidentiale si comerciale estimam ca va sustine in continuare cresterea, chiar daca va fi intr-un ritm diminuat.
Strategia noastra ramane neschimbata deoarece consideram ca Romania are inca un mare potential de crestere pe termen lung. Totusi, termenele unora dintre investitiile noastre vor fi ajustate pentru a se incadra cel mai bine in evolutia pietei.”

Game de produse noi in ciment, in agregate-betoane si placi de gips-carton
“Mai mult, vom continua programul intern de reducere a costurilor si, in paralel, intentionam sa dezvoltam game de produse noi atat in ciment, cat si in agregate-betoane si placi de gips-carton.
Ne continuam planul de investitii pe termen mediu anuntat la inceputul anului 2008 si vom face doar unele ajustari in ceea ce priveste graficul de implementare, pentru a le incadra in evolutia pietei. Urmatoarea realizare majora consta in construirea celei mai mari unitati de stocare a clincherului in siloz tip dome la uzina noastra de ciment de la Medgidia.
Am hotarat deja ca planul investitional anuntat in 2008 se va finaliza in 2011, in loc de 2010 cum a fost initial anuntat, tocmai pentru ca estimam o crestere mai redusa in comparatie cu momentul lansarii.
Pe de alta parte, vom investi in continuare in echipamente noi pentru utilizarea resurselor alternative/de substitutie in bune conditii de mediu si safety.
Nici o reducere de investitii/cheltuieli nu va fi facuta pe safety si continuam sa investim in protectia mediului: IPPC la Medgidia si Cr6.”

Tipareste acest articol

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.