Home » Arhiva » Februarie 2009 » Mai exista interes pentru piata rezidentiala?

Mai exista interes pentru piata rezidentiala?
Interesul cumparatorilor finali pentru piata imobiliara nu a disparut, insa regulile jocului nu mai sunt aceleasi.

Daca vor dori sa incheie tranzactii in continuare, agentiile imobiliare vor trebui sa isi indrepte eforturile spre a promova eficient ofertele, sa mentina permanent contactul cu proprietarul pentru a se informa la timp in legatura cu modificarile de pret si a tine pasul cu ritmul pietei. “Piata imobiliara din Romania a suferit o schimbare majora, principalii clienti, speculantii, dispar, iar consumatorul final devine mult mai exigent, constient de faptul ca el este cel care face regulile, deoarece , in noile conditii de piata, ocupa o pozitie de forta”, sustine Adrian Erimescu, directorul general www.imobiliare.ro.
Studiul propus de www.imobiliare.ro se refera la preturile ofertelor de vanzare la apartamentele cu 2 camere. Dupa o perioada de crestere temperata inregistrata in primele luni ale anului, a urmat o perioada de stagnare. Din a doua jumatate a anului, tendinta generala de scadere a devenit evidenta la nivelul intregii tari. Bucurestiul si Constanta ies oarecum din tipar, in primul caz tendinta de scadere manifestandu-se mai repede decat in restul tarii, iar in cel de-al doilea scaderea fiind mai putin evidenta. In ceea ce priveste numarul ofertelor, trendul este unul crescator pe tot parcursul anului. In ciuda previziunilor optimiste de la inceputul anului, 2008 arata primele semne ale blocarii sectorului imobiliar lasand loc interpretarilor asupra a ceea ce va urma in 2009.

BUCURESTI


In perioada ianuarie – martie, preturile de ofertare a apartamentelor cu 2 camere au crescut considerabil, insa incepand cu luna aprilie au aparut primele semne de stagnare, chiar de scadere. Valoarea medie maxima a fost atinsa in prima jumatate a anului, in a doua parte a lunii martie, cand, pentru un apartament cu 2 camere intr-un imobil vechi din capitala se cerea 120.000 euro. Incepand cu luna aprilie, insa, preturile de ofertare tind sa coboare, ajungand in decembrie la o medie de 105.616 euro, sub valoare inregistrata la inceputul anului.

Imobiliare.roCONSTANTA

Constanta este orasul in care trendul descrescator al preturile este mai putin evident.Totusi, se remarca faptul ca in a doua jumatate a anului, ritmul de crestere incetineste considerabil, fiind vorba mai degraba de o stagnare. Punctele de minim si maxim au fost atinse in luna ianuarie (68.372 de euro) respectiv iulie – noiembrie (aproximativ 76.000 de euro). Totusi, luna decembrie aduce primele semne de scadere, astfel incat, la sfarsitul lui 2008 pretul mediu de ofertare era de 74.600 de euro.

TIMISOARA

In orasul de pe Bega, preturile au inregistrat, de asemenea, cresteri in prima jumatate a anului, urmate de o perioada de scadere in cea de-a doua. Valoarea minima a pretului mediu de ofertare a fost inregistrata la inceputul anului, in luna ianuarie, in timp ce in intervalul mai – august s-au inregistrat cresteri ducand la un pret mediu maxim de peste 74.000 de euro. In luna decembrie, la Timisoara, un apartament cu 2 camere intr-un bloc vechi era ofertat in medie la 71.400 de euro.

Numarul ofertelor creste
Numarul ofertelor active in piata este in crestere. La sfarsitul lunii decembrie, portalul
www.imobiliare.ro inregistra 81.096 oferte de vanzare a apartamentelor vechi, fata de 50.264 la inceputul anului. Doar in cazul Bucurestiului, numarul ofertelor de vanzare a apartamentelor publicate in portal a crescut de la 32.886 pana la 53.849. (www.imobiliare.ro)

Tipareste acest articol

Ghidul ofertelor speciale in constructii

Puteti economisi timp si bani, sa cumparati si sa alegeti, in perfecta cunostinta de cauza, cele mai bune oferte.

Ghidul ofertelor speciale in constructii contine informatii de ultima ora despre produsele si serviciile cele mai poulare ale firmelor care activeaza in zona constructiilor. Este un produs special conceput pentru ca dumneavoastra sa aflati in timp util informatii legate despre ofertele speciale ale partenerilor.

 

Aveti o oferta speciala si doriti sa o faceti cunoscuta potentialolor dvs. clienti? Nimic mai simplu! Solicitati-ne la nr. de telefon: 021 411 81 84/86, si un reprezentant al publicatiei noastre va va veni in ajutor.